Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā

Osokina Brīvības festivālā Ukrainas atbalstam saziedoti vairāk kā 32 000 eiro

© F64

Pianista Andreja Osokina Brīvības festivālā no pasākumu biļešu ieņēmumiem un skatītāju ziedojumiem Ukrainas atbalstam savākti 32 608 eiro, aģentūru LETA informēja mākslinieka pārstāve Daiga Bināne.

Ceļā uz Ukrainu pavadīts konvojs ar iedzīvotājiem un karavīriem nepieciešamajām precēm, no kurām daļa iegādātas par festivāla laikā saziedotajiem līdzekļiem. Patlaban tiek organizēta pārējās palīdzības piegāde.

Šis bija jau ceturtais pianista Osokina Brīvības festivāls, kas, turpinoties karam, otro gadu veltīts Ukrainai un tās cilvēkiem. Šogad tas vairāk kā mēneša garumā norisinājās Rīgā un Valmierā, nodrošinot daudzveidīgu pasākumu programmu, tai skaitā koncertus, meistarklases, diskusijas, mūziķu tikšanās ar ukraiņu ģimenēm, labdarības akcijas un citus notikumus.

Festivālā piedalījās Latvijā un pasaulē atzīti latviešu un ukraiņu mūziķi, aktieri, mākslinieki un citu jomu profesionāļi, tostarp "Labvēlīgais tips" un "Melo-M", Ralfs Eilands, Katrīna Gupalo, Georgijs Osokins, "Kremerata Lettonica", Sonora Vaice, Ieva Parša, Edgars Ošleja, Platons Buravickis, Gundars Āboliņš, Dita Lūriņa, Laura Čaupale, Ģirts Krūmiņš, klavieru kvartets "Quadra", Kristīne Garklāva, Kristīne Rudzinska, Mārtiņš Daugulis, Andrejs Osokins.

Par ziedojumu summu sadarbībā ar "Ziedot.lv", Ukrainas vēstniecību Latvijā, Latvijā dzīvojošo ukraiņu biedrību konfederāciju "Viche", biedrību "Tavi draugi" un "Biļešu paradīze" nodrošināta humānā, medicīnas, aizsardzības un mājdzīvnieku palīdzība kara un plūdu plosītajās teritorijās Ukrainā.

Par šiem līdzekļiem iegādātas un ar vairākiem konvojiem Ukrainā jau nogādātas divas apvidus automašīnas, bezpilota lidaparāts, termovizori, aizsargbrilles, aizsargcimdi, mugursomas, maltīšu komplekti un pārtika Ukrainas karavīriem, ukraiņiem nepieciešamās higiēnas preces, barība, medikamenti un dažādas noderīgas lietas mājdzīvniekiem savvaļas un ievainoto dzīvnieku patversmē Dnipro "Pegas". Drīzumā uz Ukrainu tiks vests arī tehniskais aprīkojums un citas ukraiņiem un karavīriem akūti nepieciešamas preces, nogādājot tās kara hospitāļiem, rehabilitācijas centriem un citviet.

Dažādās Osokina iniciētajās ziedojumu akcijās kopš kara sākuma Ukrainai saziedoti vairāk kā 210 000 eiro. Pēdējo divu Ukrainai veltīto Brīvības festivālu laikā Ukrainas atbalstam kopā saziedoti 53 250 eiro, savukārt Osokina īstenotajās ziedojumu akcijās portālā "Ziedot.lv", kurās tiek vākti līdzekļi maltīšu komplektiem un pašsildošajām maltītēm, saziedoti vairāk kā 160 000 eiro, nodrošinot iespēju uz fronti Ukrainā kopš 2022.gada oktobra nogādāt 24 000 pašsildošo maltīšu un vairāk par 5000 maltīšu komplektiem.

Akciju īstenošanas laikā saņemts liels skaits pateicību no ukraiņu karavīriem par maltīšu komplektu vērtību frontes apstākļos, to ērto lietošanu, iespēju bez uguns un elektrības uzsildīt ēdienu, tā kvalitāti, lūdzot šo akciju turpināt. Ziedot maltīšu komplektiem iespējams, sekojot saitei "ziedot.lv/maltisu-komplekti-ukrainu-karaviriem-fronte-4479".