Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā

Pētījums: 64% aptaujāto uzskata, ka ķiveres lietošana uzlabos velosipēdistu drošību

© Dmitrijs Suļžics/f64

Ceturtā daļa jeb 25% Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 65 gadiem ikdienā pārvietojas ar velosipēdu, liecina pētījumu kompānijas "Kantar" veiktās aptaujas dati.

Pētījumā noskaidrots, ka ikdienā ar riteni pārvietojas gan sievietes, gan vīrieši, kā arī riteņbraucēji Latvijā ir pārstāvēti visās vecuma grupās.

Vairāk nekā puse jeb 64% aptaujāto uzskata, ka ķiveres lietošana uzlabos velosipēdistu drošību, tiem iekļaujoties ceļu satiksmē, 29% ir pretējās domās, bet 7% nav konkrēta viedokļa šajā jautājumā. Salīdzinoši biežāk tieši sievietes uzskata, ka ķiveres lietošana būtiski uzlabos velosipēdistu drošību, norādīts pētījumā.

Riteņbraucēju vidū viedoklis ir līdzīgs, tomēr atbalsts ķiverēm ir par astoņiem procentpunktiem zemāks - 56% riteņbraucēju uzskata, ka ķiveres lietošana būtiski uzlabos velosipēdistu drošību, tiem iekļaujoties ceļu satiksmē, kamēr trešā daļa jeb 35% ir pretējās domās, bet 9% nav konkrēta viedokļa šajā jautājumā.

"Kantar" pētījumu veica no 2023.gada 1. līdz 3.augustam ar interneta starpniecību visā Latvijā aptaujājot 800 Latvijas iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 65 gadiem.