Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā

Humānu apsvērumu dēļ robežsargi valsts robežu ļāvuši šķērsot septiņiem migrantiem

© f64.lv, Kaspars Krafts

Otrdien humānu apsvērumu dēļ Latvijas-Baltkrievijas robežas šķērsošana nav liegta vēl septiņiem nelegālajiem migrantiem, informē Valsts robežsardze.

Šogad kopumā no nelikumīgas Latvijas- Baltkrievijas robežas šķērsošanas atturēts 5496 cilvēki, bet humānu apsvērumu dēļ Latvijā uzņemti 286 cilvēki.

Pērn kopumā novērsti 5286 cilvēku mēģinājumi nelikumīgi šķērsot Latvijas-Baltkrievijas robežu, savukārt 217 cilvēkiem humānu apsvērumu dēļ robežas šķērsošana netika liegta.

Saistībā ar nelegālās imigrācijas spiedienu Latvijas valdība otrdien nolēma izsludināt pastiprinātu robežapsardzības sistēmas darbības režīmu no 11.augusta līdz 2024.gada 10.februārim vairākas administratīvajās teritorijās Baltkrievijas pierobežā.

Pastiprinātais robežapsardzības sistēmas darbības režīms nomainīs valdības 2021.gada 10.augustā noteikto un vairākkārt pagarināto ārkārtējo situāciju.

Iekšlietu ministrija norādījusi, ka Krievijas sāktais un Baltkrievijas atklāti atbalstītais karš pret Ukrainu ir vērtējams kā papildu riska apstāklis un iespējama motivācija Baltkrievijai turpināt centienus destabilizēt situāciju uz valsts robežas ar Latvijas, tas ir, izdarīt spiedienu uz Eiropas Savienību (ES) un NATO.

Arī no Lietuvas un Polijas kompetentajām institūcijām joprojām tiekot saņemta informācija par nelikumīgu valsts robežas šķērsošanu no Baltkrievijas teritorijas.