Zināms, kur vakarā gaidāms lielākais postoša pērkona negaisa risks [papildināts]

© Kaspars KRAFTS, F64 Photo Agency

Pirmdienas pēcpusdienā un vakarā lielākais postoša pērkona negaisa risks būs Latvijas centrālajā un austrumu daļā, prognozē sinoptiķi.

Pirmdien ap plkst.16 Daugavpils tuvumā reģistrētas vēja brāzmas līdz 27 metriem sekundē, liecina "Latvijas Valsts ceļu" dati.

Negaiss no Daugavpils virzās uz ziemeļrietumiem.

Bet īsi pirms plkst.17 Madonas novērojumu stacijā, ierodoties aukstajai atmosfēras frontei, vēja ātrums brāzmās negaisa laikā sasniedza 30 metrus sekundē, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

Gaisa temperatūra Madonā stundas laikā pazeminājās no +31 līdz +18 grādiem.

Četros pēcpusdienā pērkona negaiss plosās arī citviet Latvijas teritorijā starp Baltkrieviju un Rīgas līci - vietām Latgalē, daudzviet Sēlijā un Vidzemes dienvidrietumos.

Valsts centrālajā un austrumu daļā spēkā sarkanās pakāpes brīdinājums. Daudzviet gaidāmas stipras lietusgāzes un spēcīgas vēja brāzmas, vietām - postoša vētra, virpuļviesuļi un liela krusa. Iespējama zemāko vietu īslaicīga applūšana.

Vietām Vidzemē un Latgalē negaiss var plosīties vēl arī naktī uz otrdienu.

Daudzviet gaidāmas stipras lietusgāzes un spēcīgas vēja brāzmas, vietām - postoša vētra, virpuļviesuļi un liela krusa. Iespējama zemāko vietu īslaicīga applūšana.

Dobeles novadā un arī vietām citviet Latvijas rietumu pusē pērkona negaisa laikā mājām norauti jumti, lūzuši daudzi koki, bet lielgraudu krusa apskādējusi automašīnas un ēku fasādes, vietām izsisti logi un zaudēta raža. Dobeles novērojumu stacijā reģistrētas vēja brāzmas līdz 33 metriem sekundē.

Svarīgākais