Jūrmalas glābšanas dienests brīdina par lielāku bīstamību atrasties uz ledus piekrastē

Lai arī ledus biezums Rīgas jūras līcī krasta tuvumā vietām pārsniedz 30 centimetru, pēkšņi mainoties vēja virzienam vai arī citu apstākļu ietekmē situācija uz ledus var neprognozējami un strauji mainīties, brīdina Jūrmalas Ātrās palīdzības glābšanas dienests.

Speciālisti atzīst, ka staigāt pa ledu jūrā ir bīstami, un aicina cilvēkus būt īpaši piesardzīgiem un nepieļaut, ka uz ledus atrodas bērni un pusaudži.

Glābēji gan secinājuši, ka iedzīvotāji brīdinājumos neieklausās un pa ledu jūrā dodas vairākus simtus metru. Pagājušās nedēļas nogalē glābēji arī aizrādījuši vecākiem, kuri jūrā uz ledus vizinājuši bērnus ar ragaviņām.

„Cilvēki lielākoties neņem vērā šos brīdinājumus un turpina pastaigas, reizēm dodas jūrā pat vairākus simtus metru no krasta, tādējādi pakļaujot sevi briesmām un nedomājot arī par glābšanas dienestu resursiem,” uzsvēra SIA „Jūrmalas ātrā palīdzība” valdes priekšsēdētājs Uldis Ciekurs.

Jau ziņots, ka pagājušajā sestdienā, 26. februārī, līcī pie Bulduriem ledū pēkšņi izveidojās plaisa un radās ārkārtas situācija. Glābšanas dienesti mobilizēja visus spēkus vairāk nekā 100 cilvēku glābšanai, kuri tobrīd atradās uz ledus.

Jūrmalas Ātrās palīdzības glābšanas dienesta stacijas atrodas Jaunķemeros, Kauguros, Mellužos, Dubultos, Majoros un Bulduros. Glābēji strādā arī ziemas sezonā no pulksten 9 līdz 17 un, pārraugot līča piekrasti, gan ar sirēnām, gan skaļruņiem brīdina cilvēkus, kuri dodas pastaigās jūrā uz ledus.

Latvijā

Veselības ministrija (VM) rosina Finanšu ministriju (FM) no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt papildu finansējumu teju 10,5 miljonu eiro apmērā Nacionālajam veselības dienestam (NVD), lai nodrošinātu samaksu par Latvijas iedzīvotājiem sniegtajiem veselības aprūpes pakalpojumiem, kas saņemti no Eiropas Savienības (ES) un Eiropas Ekonomikas zonas dalībvalstīm.

Svarīgākais