FOTO: Latvijā no starptautiskās operācijas Kosovā atgriezušies NBS karavīri

© Nauris Dorobļajs

Svētdien, 6. augustā, Nacionālo bruņoto spēku Aviācijas bāzē Lielvārdē aizsardzības ministre Ināra Mūrniece, Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš un Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes komandieris pulkvedis Oskars Kudlis tikās ar karavīriem, kuri atgriezušies no NATO vadītās miera uzturēšanas operācijas Kosovā, noslēdzot ceturto Latvijas karavīru rotāciju.

"Latvija var lepoties ar mūsu karavīru paveikto šajā operācijā un mūsu valsts ieguldījumu starptautiskās drošības veidošanā un stiprināšanā," uzsvēra aizsardzības ministre Ināra Mūrniece.

"Drošības situācija Eiropā un pasaulē rāda, cik trausls ir miers. Latvijā kopā ar vēl 26 citām NATO dalībvalstīm sniedz savu ieguldījumu miera un stabilitātes veidošanā Eiropā. Ar savu dalību šajā starptautiskajā miera uzturēšanas operācijā mēs sekmējam stabilas, demokrātiskas, daudznacionālas un mierīgas Kosovas attīstību. Vienlaikus Latvija ne tikai demonstrē savu solidaritāti pret sabiedrotajiem, bet arī netieši stiprina pati savas valsts aizsardzību," pauda aizsardzības ministre.

Pasākuma laikā, uzrunājot karavīrus, aizsardzības ministre pateicās viņiem par dienestu un sekmīgi izpildītiem uzdevumiem, izceļot viņu pašaizliedzību, drosmi un augsto profesionalitāti, ko augstu novērtējuši arī mūsu sabiedrotie.

Latvijā

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) šogad pirmajā pusgadā sakārtojusi 16 ēkas 11 adresēs, kurām piešķirts A un B kategorijas vidi degradējošas būves statuss, informē VNĪ valdes loceklis Andris Vārna.