Kustība "Par!": Patlaban vislabāk būtu turpināt līdzšinējās koalīcijas darbu Rīgas domē

© f64.lv, Kaspars Krafts

Patlaban vislabāk būtu turpināt līdzšinējās koalīcijas darbu, šodien, apspriežot darbu Rīgā, vienojās kustības "Par!" biedri.

"Par!" pārstāvji aģetūrai LETA sacīja, ka jebkurā gadījumā kustības "Par!" deputāti Rīgas domē Laima Geikina un Ivars Drulle atbalstīs jauna domes priekšsēdētāja ievēlēšanu, lai izbeigtu spekulācijas par Rīgas domes ārkārtas vēlēšanām, jo "tām neesot pamata un nonākt līdz tādām būtu pilnīgi nejēdzīgi."

Kustība "Par!" uzskata ka Rīgas domes tālākā vadība ir atkarīga no partiju "Progresīvie" un "Jaunā vienotība" līderu spējas sarunāties un sadarboties. "Mēs neredzam tam nekādus nepārvaramus šķēršļus. Ja abas partijas tiešām vēlas turpināt sadarbību, to ir iespējams izdarīt," atzīmēja "Par!" pārstāvji.

Pēc kustības "Par!" pārstāvju teiktā, atlikušajā Rīgas domes pilnvaru laikā ir jāturpina darīt konkrēti darbi. It īpaši piesaistīt labus skolotājus Rīgas skolām, modernizēt skolas, celt izglītības kvalitāti un skolēnu sekmes, mazināt rindas uz bērnudārziem. Tāpat jāturpina labot ielas, ietves, tiltus un īpaši jārūpēties par tiem cilvēkiem, kurus pārtikas un mājokļa cenu pieaugums skar visskarbāk.

Kā ziņots, ja sekmēsies Rīgas domes jaunās koalīcijas veidošanas sarunas, tad kādi no procesam pietuvinātajiem pārstāvjiem kuluāros ar lielu iespējamību pieļauj "Jaunās vienotības" (JV) politiķa, Rīgas domes priekšsēdētāja pienākumu izpildītāja Viļņa Ķirša (JV) kandidatūras virzīšanu Rīgas mēra amatam, liecina aģentūras LETA rīcībā esoša neoficiālā informācija.

Jau vēstīts, ka jaunas koalīcijas izveides procesā Rīgas domē nepanākot progresu sarunās ar PP, trīs partiju bloks - JV, NA/LRA un KR - sācis sarunas ar citām "valstiski domājošajām" galvaspilsētas pašvaldībā pārstāvētajām partijām.

Pašlaik koalīcijas izveidē trīs pušu kodols sācis piesaistīt GKR, LA un dažu pie frakcijām nepiederošo deputātu atbalstu. Tāpat sarunās ar atsevišķiem "Par/Progresīvo" deputātiem tiekot skaidrota viņu vēlme pievienoties koalīcijai.

JV politiķis Ķirsis piektdien pauda, ka pašlaik ir gana labas cerības tuvāko nedēļu laikā Rīgas domē izveidot strādāt gatavu vairākumu, kas varētu nostrādāt līdz domes pilnvaru beigām 2025.gadā.