Pirmdiena, 20.maijs

redeem Salvis, Selva, Venta

arrow_right_alt Latvijā

Rinkēvičs: Latvijas valsts pienākums ir nosargāt lībiešu valodu un kultūras mantojumu

© f64.lv, Romāns Kokšarovs

Latvijas valsts pienākums ir nosargāt lībiešu valodu un kultūras mantojumu, apmeklējot Lībiešu svētkus Mazirbē, sacīja Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Lībiešu svētki Mazirbē šogad ir veltījums Līvu savienības simtgadei. Valsts prezidents Mazirbes skolā tikās ar Lībiešu kultūras centra vadītāju Valtu Ernštreitu un lībiešu sabiedrisko un kultūras darbinieci Ievu Ernštreiti, lībiešu Tautas nama dārzā apmeklēja jauniešu nometni un piedalījās Lībiešu svētku vakara koncerta "Mums savs ir gājums" atklāšanā.

Rinkēvičs atzīmēja, ka lībiešu tautas vēsture Lībiešu krastā ir daudz senāka par Latvijas valsts vēsturi, tomēr 21.gadsimtā lībiešu valodai, unikālajam lībiešu kultūras mantojumam un lībiešiem ir īpaša nozīme mūsu valsts kultūras ainā.

"Tieši pirms simts gadiem, dibinot savu sabiedrisko organizāciju, lībieši sev un toreiz jaundibinātajai Latvijas valstij apliecināja, ka ir gatavi sargāt savu valodu un iestāties par savām lībiešu saknēm. Un arī šodien, pēc simts gadiem, Lībiešu krastā lībiešu tradīcija ir dzīva, jo lībieši ir," uzsvēra Rinkēvičs.

Neskatoties uz apstākli, ka daudzas pasaules valodas jau ir izzudušas, šodien joprojām lībiski dzied, lībiski raksta un lībiešu valodu var mācīties. "Tādēļ Latvijas valsts pienākums ir nosargāt lībiešu valodu un kultūras mantojumu," tikšanās laikā ar lībiešu kopienas pārstāvjiem sacīja Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.