Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā

Rīgas domnieku vidū sāk parādīties kopsaucēji

© Kaspars Krafts/f64

Rīgas domes trīs pušu bloks - "Jaunā vienotība" (JV), "Nacionālā apvienība/Latvijas Reģionu apvienība" (NA/LRA) un "Kods Rīgai" (KR) - un "Latvijas attīstībai" (LA) šodien sarunā konceptuāli vienojušies virzīties uz sadarbību koalīcijas veidošanā, aģentūrai LETA pastāstīja KR politiķe, Rīgas domes priekšsēdētāja vietniece Linda Ozola.

LA frakcijas priekšsēdētājs Viesturs Zeps aģentūrai LETA līdzīgi pavēstīja, ka šodienas saruna vērtējama kā labs sākums, nokļūstot uz "viena lapas" par sadarbības iespējām. Tālākā procesā paredzēts sīkāk pārrunāt Rīgā darāmo.

Attālinātās tikšanās laikā puses konceptuāli vienojušās, ka varot strādāt kopā, reizē vēl ļoti daudz lietu esot jāpārrunā sīkāk - sarunas par tām turpināsies nākamnedēļ, sacīja LA frakcijas vadītājs. Partijas politiķi arī saņēmuši sadarbības memoranda projektu, ko apspriedīs savā frakcijā un varētu piedāvāt savus papildinājumus, pastāstīja Zeps.

LA politiķis atkārtoti atzīmēja, ka, piemēram, debirokratizācijas mērķa sasniegšanai nav tik daudz nepieciešami papildu līdzekļi, bet primāri intelektuālā kapacitāte.

LA arī iepazīstināta ar sadarbības memoranda projektu, kas tika piedāvāts arī "Par/Progresīvajiem" (PP), taču sarunas ar PP līdz tā parakstīšanai tā arī nenonāca, atzīmēja KR politiķe.

Līdzīga tikšanās notiks ar "Gods kalpot Rīgai", kā arī ar trīs no pie frakcijām nepiederošajiem deputātiem - Kasparu Spundi, Valteru Bergu un Guntaru Jirgensonu, norādīja Ozola.

Tāpat PP veidojošās partijas - Kustības "Par!" - pārstāvjus plānots uzrunāt par to, vai viņi vēlas pievienoties topošajai koalīcijai.

Piektdien, 4.augustā, trīs pušu bloks informēs par sarunu turpināšanos nākamnedēļ, kad tiks apspriesti darāmie prioritārie darbi un sadarbības principi, kas iekļaujami koalīcijas līgumā, pastāstīja Rīgas domes priekšsēdētāja vietniece.

KR politiķe atturējās komentēt jautājumu saistībā ar kuluāros izskanējušo minējumu, ka atsevišķi "Saskaņas" deputāti varētu mēģināt pāriet uz GKR, lai papildinātu topošās koalīcijas rindas.

Jau vēstīts, ka jaunas valdošās koalīcijas izveides procesā Rīgas domē nepanākot progresu sarunās ar PP, trīs partiju bloks - JV, NA/LRA un KR - ir nolēmis sākt sarunas ar citām "valstiski domājošajām" galvaspilsētas pašvaldībā pārstāvētajām partijām.

Trīs partiju kodols reizē norāda, ka arī PP paliek "atvērtas durvis" tālākajām sarunām.