Prezidenta kanceleja saņemto arodbiedrības vēstuli nosūta izvērtēšanai Iekšlietu ministrijai

© Dmitrijs Suļžics/f64

Valsts prezidenta kanceleja no Latvijas Iekšlietu darbinieku arodbiedrības (LIDA) saņemto vēstuli nosūtīs Iekšlietu ministrijai (IeM) izvērtēšanai, aģentūru LETA informēja valsts pirmās personas padomnieks Mārtiņš Drēģeris.

LIDA paudusi aicinājumu Valsts prezidentam Edgaram Rinkēvičam iniciēt izmaiņas normatīvajos aktos, kas iekšlietu sistēmā nodarbinātajiem paredzētu virsstundu darbu primāri kompensēt ar samaksu un piemaksām.

Drēģeris atzīmēja, ka Valsts prezidents ir iepazinies ar LIDA vēstuli. Rinkēvičs vairākkārt esot paudis atbalstu iekšlietu sistēmas budžeta un darbinieku atalgojuma palielināšanai.

"Valsts prezidenta kanceleja nosūtīs šo arodbiedrības priekšlikumu IeM izvērtēšanai, strādājot pie 2024.gada valsts budžeta, jo šādi priekšlikumi skatāmi gan atalgojuma, gan budžeta kontekstā, kas ir valdības un Saeimas kompetencē," pauda Valsts prezidenta padomnieks.

Tāpat Drēģeris uzsvēra, ka Valsts prezidents turpinās sekot līdzi šiem jautājumiem, regulāri aktualizējot tos ar Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV) un iekšlietu ministru Māri Kučinski (AS).

Svarīgākais