"Diemžēl labi sāktais darbs negaidīti pārtrūka..."; Okupācijas muzejs publicējis sēru vēsti

© Pixabay

Latvijas Okupācijas muzejs vietnē "Facebook" publicējis sēru vēsti.

"Mag.hist. Artis Buks plaši pazīstams kā aktīvs un iecienīts vēstures skolotājs vairākās Rīgas mācību iestādēs. Savu brīvo laiku viņš veltīja vēstures pētniecībai. Tapa daudzi zinātniski un populārzinātniskus raksti, kā arī avotu publikācijas. Artis iesaistījās vēstures komunikācijā plašākai sabiedrībai, piedaloties dažādos publiskos pasākumos kā diskutants.
2023.gada aprīlī Artis sāka sadarbību ar Latvijas Okupācijas muzeju pētnieka kvalitātē, pievērsās komunistu terora upuru datu apzināšanai un padomju režīma sociālekonomiskās dimensijas analīzei.
Diemžēl labi sāktais darbs negaidīti pārtrūka 2. augusta pēcpusdienā.
Muzeja saime izsaka vissirsnīgāko līdzjūtību piederīgajiem."

Latvijā

Lietuvā šogad notikuši jau 13 ugunsgrēki, ko izraisīja degoši skrejriteņu akumulatori, tiek ziņots interneta vietnē “respublika.lt”. Cilvēki, kuri mitinās daudzdzīvokļu mājās, sākuši bažīties par savu veselību un drošību, kā arī, protams, par savu īpašumu, jo daudzviet dzīvokļos un kāpņu telpās šie agregāti tiek pieslēgti elektrotīklam, lai uzlādētos. Kādā vēstulē pat ir rakstīts: “Mēs dzīvojam blakus bumbai!” Kas notiek Latvijā ar tik populārajiem skrejriteņiem?

Svarīgākais