Pirmdiena, 6.maijs

redeem Didzis, Gaidis

arrow_right_alt Latvijā

Rehabilitācijas centrs "Vaivari" meklē valdes priekšēdētāju; alga vairāku tūkstošu apmērā

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Veselības ministrija (VM) izsludinājusi konkursu uz Nacionālā rehabilitācijas centra "Vaivari" valdes priekšsēdētāja amatu pārmaiņu vadībā un attīstībā, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

No kandidātiem tiek sagaidīta nevainojama reputācija, atbilstība likuma "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" prasībām, akadēmiskā augstākā vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība medicīnā, tiesību zinātnēs, uzņēmējdarbībā, vadībzinātnē vai finansēs.

Tāpat no kandidātiem tiek prasīta vismaz divu gadu pieredze, kas iegūta pēdējos 10 gados, augstākā līmeņa vai vidējā līmeņa vadītāja amatā, kurā atrodoties ir pienākums tieši atskaitīties organizācijas (ar darbinieku skaitu ne mazāk kā 200) vadībai, kā arī valsts valodas prasme C1 vai augstākā līmenī un angļu valodas zināšanas vismaz B2 līmenī atbilstoši Eiropas kopīgajām nostādnēm valodu apguvei.

Valdes priekšsēdētājam jābūt iepriekšējai pieredzei pārmaiņu un attīstības procesu vadīšanā, kas skar organizācijas struktūras, procesu un cilvēkresursu izmaiņas, pieredzei digitālo risinājumu ieviešanā, pārvaldības un kontroles stiprināšanā vai darba organizācijas un lietderības uzlabošanā, kā arī pieredzei apjomīgu projektu un Eiropas Savienības finanšu instrumentu izmantošanā.

Tiek sagaidīts, ka pretendentiem būs arī pieredze kvalitātes un procesu vadībā, izpratne par publisko iepirkumu procesu organizēšanu, izpratne par publiskas personas kapitālsabiedrību pārvaldību un darbību, zināšanas un izpratne par administratīvo un personāla vadības procesu un padziļināta izpratne par veselības aprūpes sistēmu valstī.

Kandidātu kompetences tiek vērtētas tādās jomās kā stratēģiskais redzējums, pārmaiņu vadīšana, līderība un komandas vadīšana, pārliecināšanas un argumentācijas prasme, orientācija uz rezultātu sasniegšanu.

Mēneša atalgojums pirms nodokļu apmaksas ir no 4842 eiro.

Pieteikumu konkursam var iesniegt līdz 2023.gada 25.augustam (ieskaitot).