Nacionālo teātri pamet arī tā galvenais mākslinieks Reinis Suhanovs

Reinis Suhanovs © Foto: Kaspars Krafts/F64

Darbu Latvijas Nacionālā teātra mākslinieciskajā padomē pametīs galvenais mākslinieks Reinis Suhanovs, vēsta lsm.lv.

Iemesls pamest māksliniecisko komandu Reinim Suhanovam esot āds pats kā Elmāram Seņkovam, proti, nespēja vienoties par teātra turpmāko darbības modeli ar jauniecelto teātra direktoru.

"Uzrakstīju atlūgumu, lai būtu godīgs pret sevi, gan pret iepriekšējo, gan jauno Nacionālā teātra valdes locekli," Latvijas Radio savu lēmumu skaidroja Reinis Suhanovs.

Portāls NRA jau rakstīja, ka darbu teātrī nolēmis pamest Latvijas Nacionālā teātra mākslinieciskais vadītājs režisors Elmārs Seņkovs.

Nacionālā teātra vadītāja amata pienākumus no 24.jūlija sāka pildīt kādreizējais izglītības un zinātnes ministrs, biedrības "Latvijas Kultūras projekti" direktors Vītols. Viņš stāstīja, ka nedēļā, kopš stājies amatā, viņam bijušas intensīvas sarunas ar Seņkovu un pārējo māksliniecisko vadību. Lai arī Vītols paudis, ka pilnībā uzticas Seņkovam un labprāt turpinātu sadarbību, turklāt sarunās pusēm par 95% sakritis redzējums par teātra māksliniecisko darbību, tomēr sadarbība mākslinieciskā vadītāja statusā turpināta netiks.

Latvijā

Dabas aizsardzības pārvalde (DAP) sadarbībā ar pašvaldībām un vietējiem uzņēmējiem 13.jūlijā un 14.jūlijā rīkos Rāznas Nacionālā parka Ceļotāju dienas, aģentūru LETA informēja Rāznas Nacionālā parka dabas centra vadītāja Regīna Indriķe.

Svarīgākais