"Līdzšinējo 2,50 eiro vietā tagad jāmaksā 80 eiro"; Ādažu dome nekaunīgi liek iedzīvotājiem maksāt vairāk par pašu būvētām garāžām

© Depositphotos.com

Ādažu novada Mazā Baltezera krastā ūdensapgādes iestādes darbinieki jau septiņdesmitajos gados par saviem līdzekļiem uzsāka garāžu būvniecību. Īpašuma tiesības neviens garāžnieks gadu laikā tā arī nesakārtoja, līdz ar to Rīgas domes uzņēmums “Rīgas ūdens” garāžas bez maksas nodeva Ādažu novada domei, stāsta TV3 raidījumā "Bez Tabu".

Līdz šim par garāžām maksāti 2,50 eiro mēnesī, taču nu vietvaras darbinieki iedzīvotājiem liek slēgt jaunus līgumus. Tajos norādītā nomas maksa iedzīvotājus pamatīgi pārsteigusi.

Līdzšinējo 2,50 eiro vietā, nu katru mēnesī var nākties maksāt pat 30 reižu vairāk - no 70 līdz 80 eiro mēnesī.

Iedzīvotāji bijuši pārsteigti par Ādažu domes mantkārību un pieprasījuši paskaidrojumus tik straujam īres maksājuma kāpumam. Domē stāstīts, ka pasūtīts vērtētāja pakalpojums, lai noteiktu potenciālo garāžu nomas maksu. Ne iedzīvotājiem, ne raidījumam Bez Tabu sižeta tapšanas laikā tā arī netika sniegta iespēja iepazīties ar vērtējumu.

Nomnieki atklāj, ka no 1. janvāra garāžām tiks pārtraukta elektrības piegāde, kas vēl vairāk liek uzdot jautājumus par nepamatoti augsto īres maksu.

“Šķiet, ka viņi šo nomas maksu noteikuši, šaujot no gurniņa. Lielākā nomnieku daļa ir veci cilvēki, kuri nevarēs atļauties to samaksāt, tā vien šķiet, ka Ādažu dome cenšas atbrīvoties no šiem cilvēkiem, lai pēc tam kam citam šo teritoriju izmantotu,” pārdomās dalās Imants.

Ādažu domes sabiedrisko attiecību nodaļas darbinieki ar izpildirektora svētību cenšas izvairīties no klātienes tikšanās ar Bez Tabu, tādēļ vietvaru apmeklējam nepieteiktā vizītē. Priekšsēdētāja devusies atvaļinājumā, taču blakus kabinetā sastopam viņas vietnieku.

Svarīgākais