Augustā plānota apspriede par SEPLP iepirkumu attiecībā uz atlīdzības sistēmas pilnveidošanu sabiedriskajiem medijiem

© Pixabay.com

Augustā Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (SEPLP) organizēs apspriedi par iepirkumu "Par atlīdzības sistēmas pilnveidošanu VSIA "Latvijas Radio" un VSIA "Latvijas Televīzija" un vienotu atlīdzības principu noteikšanai abās organizācijās", liecina Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) tīmekļvietnē publiskotā informācija.

Apspriedes mērķis ir informēt ieinteresētos piegādātājus par plānoto iepirkumu un saņemt ieinteresēto piegādātāju priekšlikumus iepirkuma dokumentācijas pilnveidei. Apspriežamie jautājum ietver iepirkuma tehnisko specifikāciju un kvalifikācijas prasības.

Apspriede paredzēta rakstiskā formā - piegādātājiem komentārus vai ieteikumus par plānotā iepirkuma dokumentāciju sūtot elektroniski līdz 7.augustam.

Apspriedē saņemtā informācija tiks dokumentēta, sagatavojot apspriedes ziņojumu. Apspriedes ziņojums pēc pieprasījuma tiks izsniegts Publiskā iepirkuma likuma noteiktajā kārtībā.

Saskaņā ar IUB iepirkuma mērķis ir saņemt rekomendācijas par atlīdzības sistēmas pilnveidošanu "Latvijas Radio" un "Latvijas Televīzija" un vienotu atlīdzības principu noteikšanai abās organizācijās, veicinot atalgojuma sistēmas un prakses atbilstību labajai praksei darba tirgū.

Lai sasniegtu mērķi, pretendentam jāanalizē abu organizāciju esošā atalgojuma politika un sistēma, jānoskaidro, kādas atalgojuma komponentes organizācija izmanto kādu amatu atalgošanai, un vai tas atbilst tirgus labajai praksei, jāvērtē papildu labumi, iekšējais taisnīgums, ārējais taisnīgums un citi atalgojumu ietekmējošie faktori.

Mediju analītiskā izvērtējuma gala ziņojums iesniedzams SEPLP līdz 1.decembrim.

LETA jau vēstīja, ka sabiedriskie mediji ilgstoši norāda uz nepietiekamo finansējumu gan satura veidošanai, infrastruktūras uzturēšanai, gan darbinieku atalgojuma celšanai.

Cita starpā "Latvijas Radio" darbinieki uzsvēruši nepieciešamību atrisināt atalgojuma salāgošanas jautājumu, lai no radio puses tiktu atbalstīta sabiedrisko mediju apvienošanās, kuru paredzēts īstenot līdz 2025.gada janvārim.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.