Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā

Trīs pušu bloks vēl nesteidz komentēt Ķirša izredzes kļūt par mēru

© Dmitrijs Suļžics/f64

Trīs politisko spēku bloks vēl nesteidz formulēt oficiālu nostāju par "Jaunās vienotības" (JV) Rīgas domes politiķa, galvaspilsētas priekšsēdētāja amata izpildītāja Viļņa Ķirša izredzēm kļūt par Rīgas mēru.

Vaicāts, vai pašu partiju pārstāvju pozitīvie izteikumi un tas, ka mēra pienākumi pagaidām uzticēti Ķirsim, liecina par viņu kā par favorītkandidātu, pats Ķirsis atbildēja, ka pašlaik JV, "Nacionālās apvienības/Latvijas reģionu apvienības" (NA/LRA) un "Kods Rīgai" (KR) starpā šādas vienošanās vēl nav.

Līdz ko pienāks laiks Rīgas mēra kandidāta virzīšanai, tad arī šajā jautājumā tiks panākta vienošanās, sagaida Ķirsis.

KR politiķis Jānis Ozols atzīmēja, ka sākumā jāvienojas par principiem, darbiem, un ka pašlaik vēl tiek mēģināts izveidot pašu koalīciju.

Rīgas vicemērs, "Nacionālās apvienības/Latvijas reģionu apvienības" (NA/LRA) frakcijas politiķis Edvards Ratnieks skaidroja, ka NA/LRA lēmumu jautājumā par kandidātu uz Rīgas mēra amatu nav vēl pieņēmuši.

Komentējot to, ka arī "Progresīvie" redz, ka iniciatīva mēra izvirzīšanā ir JV, NA/LRA un KR kodolam, Ratnieks atkārtoti uzsvēra, ka PP jau ir izmantojusi savu iespēju iepriekšējos gandrīz trīs gados, kad Rīgu vadīja viņu pārstāvis Mārtiņš Staķis (PP).