Sākts kriminālprocess par neattīrīto notekūdeņu noplūdi jūrā pie Liepājas

© Kaspars Krafts/f64

Par neattīrīto notekūdeņu noplūdi jūrā pie Liepājas Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas birojā pirmdien sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 11.nodaļas par noziedzīgiem nodarījumiem pret dabas vidi, aģentūru LETA informēja Valsts policijā.

Izmeklēšana Valsts policijā sākta, lai varētu jau sākotnēji fiksēt notikuma vietā esošos apstākļus, apzināt liecības, izgūt ekspertu slēdzienus, lai tālāko procesuālo darbību laikā lemtu par konkrētu kriminālprocesa kvalifikāciju atbilstoši dabas videi nodarītajam kaitējumam, ko pašlaik vēl apzina Valsts vides dienests (VVD).

Kā vēstīts, svētdienas, 23.jūlija, pievakarē Liepājā, Šķēdē, sabrukusi notekūdeņu attīrīšanas iekārtu pirmsattīrīšanas rezervuāra siena, radot daļas neattīrītu kanalizācijas ūdeņu noplūdi jūrā.

VVD aprēķinās Liepājas attīrīšanas iekārtās notikušās avārijas rezultātā videi nodarīto kaitējumu un vērtēs amatpersonu atbildību.

Kā pirmdien skaidroja SIA "Liepājas ūdens" vadītājs Andis Dejus, tehniskā konstrukcija līdz šim bija tāda, ka abas sekcijas darbojās kopā, tādēļ tagad ir jārada tehniskais risinājums, lai tās atdalītu. Pieņemts lēmums būvēt kanalizācijas vadu, kas apietu sagruvušo sekciju.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.