Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Baleta festivāls iziet ārpus Rīgas; pasākumi notiks arī Latgalē un Cēsīs

© pixabay.com

28.Starptautiskais Baltijas baleta festivāls norisināsies no šī gada oktobra līdz nākamā gada janvārim, piedāvājot izrādes un pasākumus, aģentūru LETA informēja festivāla direktore Lita Beiris.

Pasākumi būs skatāmi gan Rīgā, gan Preiļu novada kultūras centrā, gan Latgales vēstniecībā "Gors" un koncertzālē "Cēsis". Pirmo reizi festivāls piedāvās arī starpvalstu projektu "Baltijas baleta tandēms", kurā piedalīsies Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Ukrainas nacionālā baleta mākslinieki un kas nākamā gada 22.janvārī būs skatāms VEF Kultūras pilī.

Mencendorfa namā 6.oktobrī plkst.17 tiks atklāta izstāde "Deja - četras mākslas". 11.oktobrī plkst.17 tirdzniecības centrā "Origo" norisināsies tradicionālais festivāla atklāšanas labdarības koncerts.

Kinoteātrī "Splendid Palace" 20.oktobrī plkst.20 varēs noskatīties režisora Tomija Paskāla filmu "Swan Lake". 21.oktobrī Preiļu novada Kultūras centrā un 23.oktobrī plkst.19 Latvijas Nacionālās operas Jaunajā zālē būs skatāma modernā baleta kompānijas "Quorum Ballet" izrāde "Correr o Fado". "Quorum Ballet" ir laikmetīgās dejas apvienība, kuru 2005.gadā dibinājis tās mākslinieciskais vadītājs, galvenais horeogrāfs un dejotājs Daniels Kardoso.

Koncertzālē "Cēsis" 26.oktobrī, Latgales vēstniecībā "Gors" 28.oktobrī un VEF Kultūras pilī 30.oktobrī pirmo reizi Baltijā ar izrādi "Blu Infinito" viesosies "eVolution Dance Theater" no Itālijas. Deju kompānija "eVolution Dance Theater" dibinājis amerikāņu horeogrāfs un dejotājs Entonijs Heinls. Viņš ir arī kompānijas mākslinieciskais vadītājs.

Savukārt nākamā gada 22.janvārī VEF Kultūras pilī būs skatāms starpvalstu dejas projekts "Baltijas baleta tandēms", kurā piedalīsies baleta mākslinieki no Igaunijas, Lietuvas, Latvijas un Ukrainas. Skatītājiem tiks piedāvāti izcilāko Baltijas un Ukrainas horeogrāfu un dejotāju baleta motīvi "No klasikas līdz avangardam".