Pirmdien novērsti 12 mēģinājumi nelikumīgi šķērsot Latvijas-Baltkrievijas robežu

© Dmitrijs Suļžics/f64

Pirmdien, 24.jūlijā, Valsts robežsardze novērsusi 12 cilvēku mēģinājumu nelikumīgi šķērsot Latvijas - Baltkrievijas valsts robežu, aģentūru LETA informēja Valsts robežsardzē.

Kopumā šogad no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 4962 cilvēki, bet humānu apsvērumu dēļ uzņemti 247 cilvēki.

Savukārt ieceļošana Latvijā vakar liegta astoņiem ārzemniekiem. Vientuļu, Grebņevas, Terehovas un lidostas "Rīga" robežkontroles punktos ieceļošana Latvijā liegta vienam Krievijas un vienam Uzbekistānas pilsonim, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, diviem Moldovas un vienam Ukrainas pilsonim, jo ārzemniekiem nebija derīgu ceļošanas dokumentu, vienam Moldovas pilsonim, jo ārzemnieks nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi. Vēl diviem Krievijas pilsoņiem ieceļošana Latvijā liegta drošības apsvērumu dēļ.

Silenes, Pāternieku un lidostas "Rīga" robežkontroles punktos konstatēti divi Baltkrievijas, viens Kirgizstānas, viens Turcijas un viens Uzbekistānas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus - bijis pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks vai nav bijusi derīga vīza vai uzturēšanās atļauja. Lietvedība Turcijas pilsoņa administratīvā pārkāpuma lietā netika uzsākta, pārējās personas sauktas pie administratīvās atbildības.

Svarīgākais