Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā

Aizraujošā sacensībā 4 metru distancē noskaidrots ātrākais rāpojošais mazulis

© pixabay.com

Valmieras dzimšanas dienas svētku ietvaros noritēja jautrais "Lupilu" mazuļu rāpošanas čempionāts, kurā tika noskaidroti ātrākie Vidzemes rāpotāji. Čempionāts pulcēja teju 60 dalībniekus no Valmieras, Valmieras novada, Cēsīm, Madonas, Rīgas un citām Latvijas vietām, vēsta "Lidl Latvija" Korporatīvās Komunikācijas departaments.

Smaidu pilnajā "Lupilu" mazuļu rāpošanas čempionātā savas prasmes pārbaudīja un gandrīz 4 metrus garo distanci pieveica 56 mazuļi vecumā no 6 līdz 12 mēnešiem. Daudziem mazulīšiem šī bija pirmā iespēja izmēģināt savus spēkus īstās sacensībās! Pasākuma apmeklētāji neslēpa savu atzinību par šo iespēju aktīvi un jautri pavadīt laiku kopā ar savām jaunākajām atvasītēm.

Pēc spraigajām sacensībām tika paziņoti uzvarētāji, kuriem īpašas pārsteiguma balvas bija sagādājis čempionāta rīkotājs "Lidl Latvija", savukārt jauno čempionu vecāki saņēma "Lidl" dāvanu kartes 30 eiro vērtībā. Visi brašie rāpotāji, neatkarīgi no sava uzrādītā rezultāta, par drosmi un apņēmību saņēma gardu veicināšanas balvu.

1. vietu ieguva 12 mēnešus vecais Karmello no Cēsīm ar rezultātu 4,92 sekundes, bet ar vienas milisekundes starpību 2. vietā ierāpoja Ernests no Valmieras (4,93 sekundes). 3. vietā ierindojās 10 mēnešus vecā Marlēna no Valmieras, kas finišēja ar rezultātu 5,8 sekundes.

1. vietas ieguvēja Karmello mamma Velta no Cēsīm teica: "Īsti sportisti zina, cik svarīgi ir kārtīgi atpūsties pirms treniņa - paēst un izgulēties! Domāju, ka tā ir arī mūsu veiksmes atslēga. Visticamāk arī pusdienu plovs deva enerģiju šādam startam!"

3. vietas ieguvējas Marlēnas mamma Krista no Valmieras atklāja, ka: "Šī meitiņai patiešām bija pirmā reize īstās sacensībās, tādēļ arī paši esam pārsteigti par tādu rezultātu. Mēs ar vīru smējāmies, ka Marlēna ir īsta tēva meita, sportiskais gars viņai jau ir gēnos. Paldies par šo iespēju piedalīties!"

Mazo rāpotāju atbalstītāju rindās kopā ar vecākiem bija gan vecvecāki, gan brāļi un māsas, kā arī satraukuma pilnie četrkājainie draugi. Rāpotāju vecāki izmantoja dažādus veicināšanas paņēmienus - rādīja līdzpaņemtās rotaļļietas, mašīnas atslēgas, telefonus un dažādus gardumus, lai motivētu mazos sportistus doties uz finišu. Mazo sportistu uzmanību tomēr ik pa laikam novērsa vēlme labāk iepazīties ar saviem tuvākajiem sāncenšiem un apkārtējajiem.

Rāpošanas čempionāts kopumā piesaistīja lielu uzmanību, izraisot daudzu garāmejošo skatītāju priekpilnu interesi un aizrautīgu līdzi jušanu.

Valmieras "Lupilu" mazuļu rāpošanas čempions bija jau otrais pēc maija beigās Jelgavas pilsētas svētku laikā notikušā pirmā čempionāta. Šovasar šī jautrā un smaidus raisošā čempionāta posmi vēl noritēs arī Ventspils un Jēkabpils pilsētu svētku laikā.