Situācija nekļūst labāka; dzer, lieto narkotikas un brauc

© Kaspars Krafts/f64

Aizvadītajā diennaktī Valsts policija uz Latvijas ceļiem apturējusi 21 automašīnas vai motocikla vadītāju alkohola reibumā un vienu šoferi, kurš pie stūres bija sēdies, būdams narkotisko vielu iespaidā, liecina Valsts policijas apkopotā informācija.

Latgales reģionā apturēti trīs stipri piedzērušies šoferi, viens narkotikas lietojis transportlīdzekļa vadītājs, kā arī divi cilvēki, kuri spēkratu vadīja, būdami salīdzinoši vieglākā alkohola reibumā - līdz 1,5 promilēm.

Rīgā pieķerti divi smagi iereibuši autovadītāji un seši, kuriem alkohola koncentrācija organismā nepārsniedza 1,5 promiles.

Kurzemē un Zemgalē katrā apturēti divi smagi iereibuši un viens vieglāk iereibis dzērājšoferis, bet Vidzemē divi transportlīdzekļu vadītāji pieķerti, būdami stiprā alkohola reibumā, liecina policijas apkopotā statistika.

Par sēšanos pie stūres narkotisko vielu iespaidā vai, ja alkohola koncentrācija organismā pārsniedz 1,5 promiles, ir paredzēta kriminālatbildība un papildus sodam tiek konfiscēts arī transportlīdzeklis, ja tas pieder pārkāpējam. Sestdienas brauciens pēdējais ar savu līdzšinējo transportlīdzekli ir bijis sešiem dzērājšoferiem.

Diennakts laikā Valsts policija ceļu satiksmes jomā kopumā fiksējusi 351 administratīvo pārkāpumu, tostarp konstatēti 158 atļautā braukšanas ātruma pārkāpumi un viens agresīvas braukšanas gadījums, liecina policijas apkopotie dati.

Latvijā

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) šogad pirmajā pusgadā sakārtojusi 16 ēkas 11 adresēs, kurām piešķirts A un B kategorijas vidi degradējošas būves statuss, informē VNĪ valdes loceklis Andris Vārna.