Limbaži 800 gadu jubilejas svinību nedēļu sāks ar “Skyforger” koncertu

© publicitātes foto

Jau pavisam drīz gaidāmi centrālie notikumi svētku “Limbažiem ir 800” programmā - no 29. jūlija līdz 6. augustam pilsēta iekrāsosies svētku krāsās, un svinēt kopā ar limbažniekiem aicināts ikviens pilsētas viesis.

Hanzas pilsēta Limbaži šogad atzīmē 800. dzimšanas dienu, un svētki būtībā tiek svinēti visa gada garumā, katru mēnesi dzīvojot īpašās sajūtās “Limbaži ir”. Taču nu sākas galvenie notikumi: svētku kulminācijas nedēļa tiks atklāta 29. jūlijā, kad Limbažu estrādē muzicēs grupa “Skyforger” un vietējā folkloras kopa “Delve”. Limbažus ar “Skyforger” (un otrādi) saista īpašas atmiņas, jo tieši te, pie Lielezera speciāli izbūvētajā estrādē, 2017. gada vasarā pirmizrādi piedzīvoja “debesukalēju” metālopera “Kurbads. Ķēves dēls”.

“”Limbažiem ir 800” iezīmē laika līniju no 2022. gada novembra līdz 2023. gada novembrim. Šī koncepcija ir svētki gada garumā. Saukli “Limbaži ir” attīstām ar domu katru mēnesi izdzīvot kādu sajūtu, nedaudz ieskicējot, piemēram, februārī “Limbaži ir mīlestība”, jūlijā “Limbaži ir ziedoši”, bet svētku mēnesī augustā “Limbažiem ir 800”,” skaidro Limbažu novada pašvaldības Kultūras pārvaldes vadītāja Evija Keisele. Šajos svētkos liela loma atvēlēta arī muzikāliem pasākumiem, piemēram, 3. augustā notiks Kaspara Zemīša un Daumanta Kalniņa koncerts Burtnieku kvartālā. 4. augustā pēc tradicionālā svētku gājiena estrādē būs lielpasākums kopā ar grupām “Labvēlīgais tips” un “Citi zēni”, savukārt 5. augusts ieplānots kā svētku galvenā diena, kuras noslēgumā Limbažu estrādē uzstāsies grupas “Astro’n’out”, “Bermudu Divstūris”, “Baritoni”, “Skinny Cheese” un “Sqara”. “Kulminācijas svinības noslēgsim 6. augustā, kad uz Lielezera peldošās skatuves muzicēs Valts un Valters Pūces, kā arī aktrise Marija Bērziņa,” stāsta Evija Keisele.

Limbažu novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Dagnis Straubergs: “Pirms 800 gadiem Limbaži pirmo reizi parādījās rakstos. Domāju, ka ne tikai Latvijā, bet arī Baltijā daudziem ir pārsteigums, ka pilsētai jau ir 800 gadi. Pilsēta nes līdzi bagātu tradīciju un vērtību bagāžu, kuru ikdienas mēs izceļam un pievēršam īpašu uzmanību arī svētku norišu plānošanā un īstenošanā, lai pilsētnieki un pilsētas viesi justos labi un justu šo īpašo svētku noskaņu.”

Svarīgākais