Trešdiena, 1.maijs

redeem Ziedonis

arrow_right_alt Latvijā

Tiek uzņemta pilnmetrāžas komēdijfilma bērniem "BUM!"

© F64

Šonedēļ Liepājas Valsts 1.ģimnāzijā sākusies filmēšana bērnu pilnmetrāžas komēdijai "BUM!", kuras režisores ir raidījuma "Tutas lietas" veidotājas Marta Selecka un Andra Doršs.

Plānots, ka filma tiks uzņemta 24 dienu laikā. Filmas režisores iepriekš veidojušas Latvijas bērnu seriālus "Tutas lietas" un "Emī un Rū" un šobrīd abas atkal apvienojušās, lai iepriekš gūto pieredzi transformētu kopīgā pilnmetrāžas filmā "BUM!". Filmas scenārija autore ir Lote Eglīte, kura rakstījusi scenārijus vairākiem animācijas projektiem un spēlfilmām.

Filma "BUM!" stāstīs par divu divpadsmitgadīgu puiku draudzību, kas kāda maģiska notikuma rezultātā sašķobījusies.

Filmas galvenos varoņus atveidos neprofesionāli aktieri - Hugo lomā iejutīsies liepājnieks Adrians Petrovics, bet Tomu atveidos Dāvis Ozols no Rīgas. Puiku klases un skolas biedrus spēlēs vietējie Liepājas un Ventspils bērni. Epizodiskās pieaugušo lomās iejutīsies arī aktieri-profesionāļi - Liene Sebre, Ance Strazda, Rihards Zelezņevs, Gatis Maliks un Artis Robežnieks. Savukārt skolas populārākās meitenes lomu atveidos influencere "Alishuks M".

Filmas radošajā komandā ir operators Gatis Grīnbergs, skaņu režisors Tālivaldis Tālis Āboliņš, gaismu mākslinieks Juris Zemītis, mākslinieks Jānis Bijubens, kostīmu māksliniece Jūlija Volkinšteine, grima māksliniece Maija Gundare, savukārt filmas mūziku komponēs Amsterdamā dzīvojošā latviešu komponiste Laura Polence. Filmas producenti ir Uģis Riekstiņš un Elīna Jozauska. Plānots, ka filma "BUM!" uz ekrāniem nonāks jau 2024.gada septembrī.

Filmu "BUM!" producē studija "Picture House", kas paralēli arī beidz darbu pie režisores Elzas Gaujas drāmas "Pastkarte no Romas", kurā galvenās lomas atveido aktieri Jānis Jarāns un Indra Burkovska. Filmas "Pastkarte no Romas" pirmizrāde plānota 2024.gada janvārī.

Filmas "BUM!" tapšanu finansē Nacionālais kino centrs. Filmu atbalsta "Latvijas mobilais telefons".