Piektdien uz ceļiem bijis ļoti daudz cietušo

© pixabay.com

Nedēļas pēdējā darbdienā satiksmes negadījumos uz Latvijas ceļiem cietuši 14 cilvēki, tostarp divi velosipēdisti, viens gājējs un viens elektriskā skrejriteņa vadītājs, aģentūru LETA informēja Valsts policijas (VP) Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Negadījumi, kuros cietuši četri pieminētie mazāk aizsargātie satiksmes dalībnieki, notikuši Rīgas reģionā.

Kopumā diennakts laikā Latvijā reģistrēti 136 ceļu satiksmes negadījumi, no tiem desmit bijuši ar cietušajiem, bet bojāgājušo nav.

Visvairāk negadījumu ar cietušajiem - astoņi - notikuši Rīgas reģionā, kur kopumā reģistrētas 80 avārijas. Kurzemes reģionā uz ceļiem notikušas 28 avārijas, trijās no tām cietuši četri cilvēki, bet Zemgalē reģistrēti 11 ceļu satiksmes negadījumi, vienā no tiem cietuši divi cilvēki. Savukārt Vidzemē un Latgalē reģistrētas attiecīgi deviņas un astoņas avārijas bez cietušajiem, liecina VP apkopotā statistika.

Latvijā

Zemkopības ministrs Armands Krauze (ZZS) rosina Pārtikas un veterināro dienestu (PVD) pastiprināti pievērst uzmanību un operatīvi sniegt priekšlikumus patērētāju aizsardzības uzlabošanai, saņemot pakalpojumus no ēdienu piegādes uzņēmumiem, informē Zemkopības ministrijas (ZM) pārstāvji.

Svarīgākais