Pietiek.com: Jaunzemes dēļ no darba aiziet augsta ranga VID darbiniece

© Romāns Kokšarovs/F64

VID ģenerāldirektores vietniece, Informātikas pārvaldes direktore Indra Kārkliņa iesniegusi atlūgumu, vēsta pietiek.com.

Indra Kārkliņa tika iecelta par VID ģenerāldirektora pienākumu izpildītāju uz vairākiem mēnešiem pēc tam, kad iepriekšējais finanšu ministrs Jānis Reirs (JV) atstādināja I.Jaunzemi no amata uz disciplinārlietas izmeklēšanas laiku. Un pēc D.Pelēkās aiziešanas I.Kārkliņa pildīja VID ģenerāldirekora pienākumus brīžos, kad I.Jaunzeme atpūtās vai bija komandējumos.

Tomēr izskatās, ka arī I.Kārkliņa nav spējusi izturēt I.Jaunzemes radīto haosu un nekompetenci, jo ir iesniegusi atlūgumu,

raksta pietiek.com.

Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektoram saskaņā ar likumu ir trīs vietnieki. Līdz šim šos amatus ieņēma Nodokļu pārvaldes direktore Dace Pelēkā, Informātikas pārvaldes direktore Indra Kārkliņa un Muitas pārvaldes direktors Raimonds Zukuls.

Iepriekš pašreizējās VID vadītājas Ievas Jaunzemes prombūtnes laikā viņas pienākumus visbiežāk pildīja Dace Pelēkā. Viņa no amata aizgāja šī gada pavasarī, sākumā pārejot uz Finanšu ministriju, vēlāk kļūstot par valsts prezidenta Edgara Rinkēviča komandas locekli.

Tādējādi ir radusies situācija, ka tik svarīga valsts iestāde kā VID īsā laikā ir zaudējusi divus no trijiem iestādes vadītāja vietniekiem, kas rada ne tikai jautājumus par iemesliem, kāpēc tik augsta ranga darbinieki pamet darbu, bet arī tīri praktiski nozīmē, ka VID šobrīd faktiski nepastāv likumā noteiktā kārtība.

Atbildība par šo situāciju, protams, ir jāuzņemas Ievai Jaunzemei. Viņa, protams, šo atbildību neuzņemsies. Tādēl jautājums paliek tikai viens: vai pašreizējais finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV) joprojām uzskata, ka viņa lēmums par I.Jaunzemes atjaunošanu amatā bija pareizs?

Latvijā

Lai avīzes “Kurzemes Vārds” 1919. gada 3. oktobrī nodrukātais apsveikums jaundibinātajai Latvijas Universitātei atgādina, ka augstskolu Latvijas valsts nodibināja kara laikā: “Lai pulcējas ap to kā droši sargi mūsu jaunekļi stiprām bruņām un asiem šķēpiem varenajās rokās uz cīņu pret tumsības varu, kas kā baigi draudoši ķēmi vēl spiežas ap Gaismas kalnu, kurā lepni pacēlusies mūsu jaunā Burtnieku pils.”

Svarīgākais