Reģistrētā bezdarba līmenis jūnijā nav mainījies

© Pexels.com

Latvijā faktiskā bezdarba līmenis šogad jūnija beigās bija 5,6%, kas ir tikpat, cik mēnesi iepriekš, bet par vienu procentpunktu mazāk nekā gadu iepriekš, liecina Centrālās statistikas pārvaldes darbaspēka apsekojuma dati.

Vīriešu bezdarba līmenis jūnijā sarucis par 0,1 procentpunktu, veidojot 6,1%, kamēr sieviešu vidū bezdarba līmenis audzis par 0,1 procentpunktu - līdz 5,2%.

Vienlaikus statistikas pārvaldē norāda, ka arī Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA) reģistrētā bezdarba līmenis jūnijā nav mainījies un mēneša beigās veidoja 5,5% no ekonomiski aktīvajiem iedzīvotājiem. Savukārt salīdzinājumā ar 2022.gada jūniju reģistrētā bezdarba līmenis ir samazinājies par 0,4 procentpunktiem.

2023.gada jūnijā Latvijā bija 53 200 bezdarbnieku, tostarp 24 000 sieviešu un 29 200 vīriešu, kas ir tikpat, cik maijā, bet par 9400 mazāk nekā 2022.gada jūnijā. Vīriešu bezdarbnieku skaits mēneša laikā ir samazinājies par 400, taču sieviešu pieaudzis par 400.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.