Nepabeigtā veikalā Baložos notiek tirdzniecība

Kopš 2008. gada Baložos atrodas SIA Palink veikalu ķēdes Iki veikals, kas joprojām nav nodots ekspluatācijā. Saskaņā ar spēkā esošo likumdošanu veikala darbošanās bez nodošanas ekspluatācijā ir pārkāpums.

Pašvaldība uzņēmumam piemērojusi 4500 latu soda naudu, taču veikalu paredzēts nodot ekspluatācijā tikai pavasarī.

Slēdzot nomas līgumu ar ēkas īpašniekiem, SIA Palink 2008. gadā uzsāka rekonstrukciju tirdzniecības telpās, kas atradās jau padomju laikā celtā objektā. Uzņēmums veica iekštelpu labiekārtošanu, piemērojot to mūsdienu prasībām, ko atbilstoši likumdošanai definē kā rekonstrukciju.

Tirdzniecības centra izpilddokumentācijas sakārtošana starp Baložu pilsētas būvvaldi un SIA Palink iepriekšējo vadību notiek kopš 2008. gada, kad spēkā stājās tiesas spriedums. Šajā laikā nomainījās īpašnieki un atbildīgās personas, bet 2010. gadā SIA Palink darbu uzsāka jauna vadība, kas vēlējās sakārtot un pabeigt objekta rekonstrukcijas dokumentāciju.

«Tirdzniecības centrs Baložu pilsētā Rīgas ielā 14 būvēts 1978. gadā un ekspluatācijā nodots 1980. gadā. Būvvaldes rīcībā ir būvprojekts un pieņemšanas akts. 2008. gada 26. martā Baložu pilsētas dome Tatjanai Prokopenko sastādījusi administratīvo pārkāpumu protokolu par patvaļīgu tirdzniecības centra rekonstrukciju. 2008. gada 23. aprīlī Baložu domes administratīvā komisija pieņēma lēmumu administratīvi sodīt telpu nomniekus SIA Palink ar 1000 latu administratīvo sodu,» Neatkarīgajai stāsta Ķekavas novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Ginta Logina un norāda, ka tajā pašā gadā dome sastādīja administratīvo pārkāpumu protokolu par tirdzniecības centra patvaļīgu ekspluatāciju un piemēroja 4500 latu sodu par neatļautu tirdzniecību ekspluatācijā nenodotās telpās. Administratīvā tiesa pērn 21. maijā atstāja spēkā Baložu pašvaldības Administratīvās komisijas lēmumu par soda naudas piespriešanu.

«Lai sakārtotu Iki veikala Baložos ekspluatāciju, jau 2010. gadā ar Ķekavas novada pašvaldības būvvaldi saskaņots veicamo darbu plāns un noteikti realizācijas termiņi, kurus uzņēmums ievēro,» apgalvo SIA Palink mārketinga vadītāja Agnese UpīteUpeniece.

Uzņēmums norāda, ka tā rīcībā ir visi nepieciešamie atzinumi un licences no Pārtikas un veterinārā dienesta, Veselības aģentūras, Lielrīgas reģionālās vides pārvaldes un citi atzinumi, kas ļauj rekonstruētajās telpās veikt tirdzniecību. «Pašlaik ir pabeigta lielākā daļa darbu – izveidota iebrauktuve un izbrauktuve; sakārtots stāvlaukums; izveidoti izbraucamo ceļu rādiusi, kā arī izveidotas jaunas ietves un gājēju celiņi. Par spīti tam, ka darbi noritēja strauji, visu nebija iespējams pabeigt līdz ziemai. Pavasarī iesēs zālīti un ierīkos soliņus. Tiks pabeigta dokumentācijas sakārtošana objekta nodošanai ekspluatācijā,» sola SIA Palink pārstāve A. UpīteUpeniece.