Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā

Izraudzīts Valsts meža dienesta ģenerāldirektors

© f64.lv, Kaspars Krafts

Noslēdzies atklātais konkurss uz Valsts meža dienesta (VMD) ģenerāldirektora amatu, kur par uzvarētāju kļuvis Arvīds Ozols, informē Valsts kanceleja.

Ozola līdzšinējā darbavieta ir Zemkopības ministrija, kurā viņš jau no 1993.gada ieņēmis dažādus amatus, tostarp viņš bijis valsts sekretāra vietnieks meža jautājumos, mežu valsts ministrs un no 1997.gada - Meža departamenta direktors. Līdztekus šim amatam no pagājušā gada augusta Ozols ir arī VMD ģenerāldirektora amata pienākumu izpildītājs.

Paralēli tiešajiem darba pienākumiem nākamais VMD ģenerāldirektors iesaistījies arī starptautisku organizāciju darbā - 2015.gadā Ozols bijis Eiropas Savienības Padomes Mežsaimniecības, ģenētisko resursu un vides jautājumu darba grupas vadītājs, bet pirms tam vairākus gadus bijis Apvienoto Nāciju Organizācijas Meža foruma sesiju biroju priekšsēdētāja vietnieks, bet vēlāk arī biroja priekšsēdētājs.

Nākamais VMD vadītājs Latvijas Lauksaimniecības akadēmijas Mežsaimniecības fakultātē ieguvis mežsaimniecības inženiera izglītību un brīvi pārvalda angļu valodu.

Kā ziņots, atklātais konkurss uz VMD ģenerāldirektora amatu norisinājās trīs kārtās. Konkursa pirmajā kārtā atlases komisija izvērtēja iesniegtos dokumentus un pretendentu atbilstību obligātajām prasībām. Konkursa otrajā kārtā pretendenti konkursa komisijai skaidroja savu motivāciju ieņemt šo amatu, atbildēja uz komisijas uzdotajiem jautājumiem un izklāstīja savu redzējumu par VMD darbības prioritātēm un attīstību. Savukārt konkursa trešajā kārtā tika pārbaudītas konkursa finālista vadības kompetences: stratēģiskais redzējums, orientācija uz rezultātu sasniegšanu, komandas vadīšana, pārmaiņu vadīšana, darbinieku motivēšana un attīstīšana.

Konkursa pretendentu vērtēšanas komisiju vadīja Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis. Tās sastāvā bija Zemkopības ministrijas valsts sekretārs Raivis Kronbergs, zemkopības ministra biroja vadītāja Anna Vītola-Helviga, Klimata un enerģētikas ministrijas valsts sekretāra vietnieks klimata politikas jautājumos Dagnis Dubrovskis un Latvijas Meža īpašnieku biedrības valdes priekšsēdētājs Arnis Muižnieks. Tāpat pretendentu vērtēšanā tika piesaistīti neatkarīgi novērotāji: Latvijas Meža nozares arodbiedrības priekšsēdētāja Kristīne Rapa un biedrības "Latvijas Kokrūpniecības federācija" prezidents Indulis Kovisārs.