Notiks akcijas "Pasaules diena par cienīgu darbu" pasākumi

Šodien Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība (LBAS) ar vairākiem pasākumiem iesaistīties Starptautiskās Arodbiedrību konfederācijas (ITUC) ikgadējās akcijas "Pasaules diena par cienīgu darbu" aktivitātēs, informēja LBAS.

LBAS ēkā no plkst. 11.00 notiks diskusija "Cienīgu darbu, cienīgu algu arī krīzes laikā" ar arodbiedrību speciālistu, ministriju pārstāvju, ekonomikas ekspertu, kā arī Valsts darba inspekcijas un Valsts ieņēmumu dienesta pārstāvju piedalīšanos.

Savukārt plkst.16 Latvijas Lauksaimniecības universitātes aulā Jelgavā norisināsies LBAS organizēta Tautas sapulce. Pasākumā piedalīsies un savu viedokli par sociālajiem un nodarbinātības jautājumiem Latvijā un Jelgavā paudīs pilsētas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš, Nodarbinātības valsts aģentūras Jelgavas nodaļas, Jelgavas reģionālā Pieaugušo izglītības centra, Zemgales attīstības aģentūras pārstāvji, Latvijas Lauksaimniecības universitātes vadība, LBAS priekšsēdētājs Pēteris Krīgers, kā arī citi arodbiedrību, darba devēju un nevalstisko organizāciju pārstāvji.

Klātesošie informēs par situāciju Jelgavā sociālajā, nodarbinātības un izglītības jomā, par plāniem situācijas uzlabošanai un Jelgavas pilsētas domes piedāvātajiem pasākumiem pastāvošo problēmu risināšanai. Tautas sapulcē tiks apkopotas arī sociālo partneru un pašvaldības izteiktās jelgavnieku prasības Latvijas valdībai attiecībā uz 2010.gada valsts budžetu un citi svarīgi jautājumi.

LBAS informē, ka šogad akcijas "Pasaules diena par cienīgu darbu" devīze ir "Liksim pasaulei strādāt!", lai iedrošinātu visus strādājošos piedalīties vispasaules mobilizācijā. Tās mērķi ir pārvarēt globālo ekonomisko un sociālo krīzi, kā rezultātā tiktu veiktas fundamentālas reformas pasaules ekonomikā.

Šīs dienas pasākumi būs lieliska iespēja veicināt sabiedrības atbalstu arodbiedrību darbībai, atgādinot valstu valdībām, ka tās ir atbildīgas par savu iedzīvotāju cienīgu darbu, algu un dzīvi kopumā. Arodbiedrību aktivitātes atgādinās, ka nedrīkst atgriezties pie neregulēta brīvā tirgus politikas, kas noved pie finanšu krīzes.

Pagājušā gada akcijas laikā vairāk nekā 600 dažādas aktivitātes tika organizētas 216 nacionālajās arodbiedrību organizācijās 130 valstīs. Tajās piedalījās vairāki simti tūkstoši cilvēku visas dienas laikā.

Latvijā

Lielais kritušo skaits abās karojošajās pusēs 1944. gada kaujās par Bausku apliecināts ar vārdiem no vietējā avīzē “Bauskas Darbs” 1945. gada 9. jūnijā publicētas Bauskas apriņķa Tautas veselības nodaļas prasības pilsētas izpildu komitejai šos līķus beidzot tomēr apglabāt.

Svarīgākais