Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Latvijā

Zināmas precīzas Sēlijas poligona robežas, poligonā iekļauti 11 privātie īpašumi

© Romāns Kokšarovs/f64

Valdība otrdien pieņēma noteikumus, kas precīzi nosaka militārā poligona "Sēlija" robežas un tā teritorijā ietilpstošos nekustamos īpašumus, kā arī tos nekustamos īpašumus, uz kuriem tiek nodibināts servitūts.

Aizsardzības ministrija iepriekš izstrādāja militārā poligona "Sēlija" izveides likumu, lai noteiktu īpašu tiesisko regulējumu ar labvēlīgiem priekšnoteikumiem militārā poligona izveidei.

Lai noteiktu teritoriju, uz kuru attiecināms poligona izveides likumā paredzētais speciālais tiesiskais regulējums, valdība atbalstīja noteikumus par poligona robežu un tajā ietilpstošo teritoriju koordināšu datiem, līdz ar to regulējumā noteiktas precīzas robežpunktu koordinātas.

Noteikumi nosaka arī nekustamos īpašumus, uz kuriem nodināts servitūts par labu valstij Aizsardzības ministrijas personā un uz kuriem attiecināms Militārā poligona "Sēlija" izveides likums. Šie īpašumi ir "Fjordi", "Pālēni", "Senlejas-1", "Stirnas", "Kalvji", "Ozolkalni", "Diānas", "Jaunavotiņi", "Jaunrostnieki", "Jaunzemi", "Rostnieki", "Meža autoceļš "Salu ceļš" un meža autoceļš "Egļu ceļš".

Jau ziņots, ka poligons atradīsies Jēkabpils un Aizkraukles novados, proti, Daudzeses, Sunākstes, Seces, Zalves, Viesītes un Saukas pagastos. Kopējā poligona platība plānoti 25 605 hektāri, un tas būs lielākais Baltijas reģionā.