"Tas bija izdarīts šausmīgi"; Rogovkas iedzīvotājs atstāsta policijas teikto par Justīnes slepkavību

© Fotokolāža/Neatkarīgā

Trīs nedēļas pēc sirdi plosošajām ziņām, ka septiņgadīgā Justīne Reinikova atrasta mirusi vairāku desmitu kilometru attālumā no mājām Rogovkā, vietējiem iedzīvotājiem aizvien ir daudz neatbildētu jautājumu, atsaucoties uz Latgales reģionālo televīziju, vēsta lsm.lv.

"Vienīgais, ko es esmu dzirdējusi, ko tieši policistam es pajautāju, ka varbūt notika nelaimes gadījums? Uz to es saņēmu atbildi: "Nē. Tas bija speciāli darīts, un tas bija izdarīts šausmīgi."," Latgales reģionālajai televīzijai teica Rogovkas iedzīvotājs.

Portāls NRA jau rakstīja, ka 5. maijā Rēzeknes novada Nautrēnu pagasta Rogovkā pazuda septiņus gadus vecā Justīne Reinikova.

Policija un brīvprātīgie veica plašus meklēšanas pasākumus, pārmeklējot desmitiem kvadrātkilometrus plašas teritorijas, taču meklēšana ilgstoši nedeva rezultātus. Sākotnēji kā meitenes pazušanas versija tika izskatīta iespēja, ka viņa pati pametusi mājas pagalmu un devusies prom nezināmā virzienā. Vienlaikus jau kopš pirmajām pazušanas dienām likumsargi strādājuši ar vairākām versijām, tostarp, ka pret meitenīti varētu būt veikts noziedzīgs nodarījums.

Meitenes ķermenis ar acīmredzamiem miesas bojājumiem pirms Jāņiem tika atrasts aprakts pamestas mājas pagrabā, meža vidū vairākus desmitus kilometrus no meitenes dzīvesvietas.

Aizdomās par iespējama noziedzīga nodarījuma izdarīšanu 21. jūnijā tika aizturētas divas personas - Justīnes tēvs un pamāte.