Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Latvijā

Nacionālajam teātrim iecelts jauns vadītājs

© Dmitrijs Suļžics/f64

Atklātā konkursā uz Latvijas Nacionālā teātra vadītāja amatu 14 pretendentu konkurencē uzvarējis kādreizējais izglītības un zinātnes ministrs, biedrības "Latvijas Kultūras projekti" direktors Māris Vītols, aģentūru LETA informēja Kultūras ministrija (KM)

Jaunais teātra direktors amata pienākumus sāks pildīt 24.jūlijā.

Nominācijas komisijas priekšsēdētāja, KM valsts sekretāre Dace Vilsone norādīja, ka nominācijas komisija augstu novērtēja Vītola redzējumu Nacionālā teātra attīstībai turpmākajiem pieciem gadiem.

Kā galvenās prioritātes Vītols izvirzījis Latvijas kultūridentitātes saglabāšanu un jaunu nacionālo kultūras vērtību radīšanu.

Tāpat Vītols konkursā esot demonstrējis "pārliecinošas finanšu, administratīvās un personāla vadības kompetences", kā arī izcelta pretendenta pieredze starptautisku kultūras projektu vadīšanā un spēja koordinēt dažādu jautājumu izskatīšanu kā valsts un pašvaldību institūcijās, tā arī starptautiski.

Vītols ir absolvējis Latvijas Universitāti, iegūstot maģistra grādu filozofijā, savukārt biznesa augstskolā "Turība" ieguvis profesionālo maģistra grādu uzņēmējdarbības vadībā.

Kā liecina informācija aģentūras LETA arhīvā, Vītols ticis ievēlēts 6.Saeimā no "LZS/KDS/LDP" saraksta, bet 7.Saeimā - no Tautas partijas saraksta. Bijis arī Finanšu ministrijas parlamentārā sekretāra amatā.

Šobrīd Vītols ir biedrības "Latvijas Kultūras projekti" direktors un nekustamo īpašumu attīstības uzņēmuma SIA "Ultimo Investment" valdes loceklis.