Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

"SmartLynx Airlines" prognozē, kurā profesijā palielināsies pieprasījums pēc jauniem speciālistiem

© f64.lv, Mārtiņš Zilgalvis

Latvijā bāzētā aviokompānija "SmartLynx Airlines" prognozē lidojumu dispečeru pieprasījuma pieaugumu un aicina apgūt šo profesiju, vēsta kompānijas pārstāvji.

"SmartLynx Airlines" operatīvais vadītājs Deniss Žilkins norāda, ka nenoteiktība pēdējos gados aviācijā radījusi būtisku darbaspēka trūkumu. Trūkst gan pilotu un gaisa kuģu apkalpes profesiju pārstāvju, gan aviācijas inženieru, lidojumu dispečeru un citu tehnisko speciālistu.

Prognozes liecina, ka līdz 2028.gadam pieprasījums pēc lidojumu dispečeriem varētu palielināties par aptuveni 10%.

"Esam apņēmušies stratēģiski ieguldīt aviācijas profesionāļu izglītībā un samazināt speciālistu trūkumu ilgtermiņā, tādējādi veicinot nozares noturību, saskaroties ar izaicinājumiem nākotnē," norāda Žilkins.

Kompānijā informē, ka šī gada oktobrī "SmartLynx Airlines" Rīgā sāks dispečeru apmācību programmu, kas ilgs līdz decembrim.

Programmā ietverta meteoroloģija, lidojumu plānošana, navigācija, gaisa kuģu veiktspēja un citas prasmes. Pēc teorētisko zināšanu apguves studenti saņems "Jeppesen Academy" profesionāļu novērtējumu, lai turpinātu padziļinātas praktiskās kvalifikācijas apmācības, kas norisināsies Denverā, Kolorādo štatā.

Veiksmīgi pabeidzot mācības, studenti iegūs ASV Federālās aviācijas pārvaldes (FAA) gaisa kuģu dispečera licenci.

Vienlaikus kompānijā piebilst, ka "SmartLynx" studentiem garantēs darba interviju, turklāt pēc iniciatīvas un vietu skaita arī prakses iespējamību, lai zināšanas nostiprinātu reālā pieredzē.

"SmartLynx Airlines" piedāvā pilna servisa lidmašīnu nomas pakalpojumus.