Kovaļevska: tiesībsargs varētu vērsties tiesā pret elektrības tarifu uzlicējiem

Tarifu paaugstināšana daudziem patērētājiem ir nozīmīgs jautājums, lai tiesībsargs vērstos administratīvajā tiesā pret elektrības tarifu uzlicējiem, uzskata viena tiesībsarga amata kandidātiem, Administratīvās tiesas tiesnese Anita Kovaļevska.

Jāizvērtē sabiedrisko pakalpojumu regulētāju sacītais, jo man nācies dzirdēt, ka viņu iespējas kaut ko regulēt ir minimālas. Administratīvā tiesa var izskatīt, cik pareizi rīkojies regulators, bet plašāk ne. Man jānoskaidro situācija, vai tiesā sasniedzams rezultāts sabiedrības interesēm par labu, un, ja šīs lietas izskatās pozitīvi, tad jārīkojas, intervijā Latvijas Avīzei teic Kovaļevska.

Savukārt vaicāta par to, kādam ir jābūt tiesībsargam, viņa norāda, ka tiesībsargam jāiet un jāpārliecina ar juridiskiem argumentiem. Uz Satversmes tiesu taču “nenesīs” skaistus un pareizus vārdus, lai pārliecinātu, ka kaut kas notiek neatbilstoši likumam. Tur lieto juridisku argumentāciju. Protams, to var sagādāt tiesībsarga darbinieki, taču viņa personīgai pieredzei, saskarsmei ar tiesībām jābūt tajā līmenī, lai spriestu un novērtētu materiāla kvalitāti.

Latvijā

Rīgas Pieminekļu aģentūra 25. septembrī Latgales parkā demontēja piemiņas zīmi – akmeni Maskavas dārza izveidei. Akmens uzstādīšana nebija saskaņota ne Rīgas būvvaldē, ne citā institūcijā, līdz ar to piemiņas zīme konkrētajā vietā uzstādīta un līdz šim atradās neatbilstoši normatīvajiem aktiem, informē Rīgas dome.

Svarīgākais