Pirmdiena, 6.maijs

redeem Didzis, Gaidis

arrow_right_alt Latvijā

"Par!/Progresīvie" aicina "Jauno vienotību" turpināt koalīcijas atjaunošanas sarunas Rīgas domē

© Kaspars Krafts/f64

"Par!/Progresīvie" (PP) aicina "Jauno vienotību" (JV) turpināt koalīcijas atjaunošanas sarunas Rīgas domē, aģentūru LETA informēja partijas "Progresīvie" preses sekretārs Iļja Kozins.

Lai atjaunotu sadarbību, divām lielākajām domes frakcijām - PP un JV - ir jābūt Rīgas domes koalīcijas kodolā. Tādējādi varot izveidot stabilu domes vadību, kura nostrādās līdz sasaukuma beigām, uzskata PP frakcijā.

Lai dome atgrieztos pie konstruktīva darba, PP frakcija aicina JV balsojumos un rīcībās nesadarboties ar opozīcijas partijām "Latvijas attīstībai" (LA) un "Gods kalpot Rīgai" (GKR). Tā pēc šodien notikušās PP un JV tikšanās pauda PP frakcijas vadītājs Mārtiņš Kossovičs.

PP atgādina, ka iepriekšējais Rīgas mērs Mārtiņš Staķis atkāpies no amata tieši tādēļ, ka ir izveidojusies alternatīva koalīcija. Tas apstiprinoties arī darbos.

Piemēram, pagājušajā nedēļā Finanšu un administrācijas lietu komitejas (FALK) darba kārtība tika mainīta pēc opozīcijā esošās LA priekšlikuma, ko atbalstīja arī GKR un JV.

Tāpat pagājušajā nedēļā ir notikusi politisko atbildību faktiskā pārdale. Departamentu direktoru sanāksmē tika prezentēts, ka Eduards Ratnieks (NA/LRA) tagad atbild par izglītības, kultūras un sporta jomu un Linda Ozola (KR) - par sociālajiem jautājumiem.

Kustības "Par!" līdzpriekšsēdētāja Laima Geikina komentē, ka šodienas saruna iezīmēja, ka ir vēlme sadarboties un sarunu nevar būt par daudz. "Ja runājam par rīcībām, tad no Viļņa Ķirša (JV) izskanēja apsolījums, ka bažas attiecībā par atbildību pārdali risināsim savstarpējās sarunās," pēc tikšanās pauda Geikina.

Kossovičs norāda, ka šī nedēļa būs nozīmīga, jo gaidāmajā Rīgas domes sēdē varēs uzzināt, vai ir patiesa vēlme turpināt sadarbību ar PP, vai arī vēl skaidrāk izgaismosies sadarbība ar GKR un LA. Kossovičs uzskata, ka šī jaunā koalīcija, kurā slēpti iesaistīta LA un GRK, Rīgai nozīmētu atgriešanos izsaimniekošanas laikos.

PP un JV tikšanās laikā puses pārrunāja arī ziņas par vēlmi mainīt Rīgas domes iestāžu konkursu kārtībā ieceltās amatpersonas. JV gan apliecināja, ka šādu nodomu nav.

Nākamā PP un JV tikšanās plānota nākamnedēļ.