RTU piešķirs studiju maksas atlaides topošajiem muitas un nodokļu speciālistiem

© Kaspars Krafts/F64

Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) no jaunā studiju gada konkursa kārtībā piešķirs studiju maksas atlaides 30 topošajiem muitas un nodokļu administrēšanas bakalaura programmas studentiem, aģentūru LETA informēja RTU.

Studiju maksas atlaides ieviešana palielinās gan studējošo motivāciju, gan studentu un absolventu skaitu, pārliecību pauda universitāte.

RTU Inženierekonomikas un vadības fakultātes dekāns Aldis Čevers uzskata, ka mūsdienu ģeopolitiskajos apstākļos tieši muitas dienests un muitas darbinieki ikdienā veic uzdevumus, kas stiprina iekšējo drošību Latvijā un Eiropas Savienībā - nodrošina nodokļu un nodevu pilnvērtīgu iekasēšanu, novērš akcīzes preču kontrabandu un kontrolē stratēģiskās nozīmes preču pārvietošanu pāri muitas robežām, kā arī nodrošina sankciju piemērošanu preču importā un eksportā.

Studiju programmas absolventi strādā ne tikai Valsts ieņēmumu dienestā, bet arī citu valstu muitas un nodokļu administrācijās, citās Latvijas valsts pārvaldes un drošības iestādēs, bankās un auditorkompānijās, loģistikas un transporta uzņēmumos, kā arī Eiropas Savienības un Pasaules Muitas organizācijas struktūrvienībās.

Latvijā

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) šogad pirmajā pusgadā sakārtojusi 16 ēkas 11 adresēs, kurām piešķirts A un B kategorijas vidi degradējošas būves statuss, informē VNĪ valdes loceklis Andris Vārna.