UNESCO pārstāvis tiksies ar Latvijas kultūras ministru

© Reuters/Scanpix/Leta

Turpinot vizīti Latvijā, svētdien UNESCO ģenerāldirektores vietnieks kultūras jautājumos Ernesto Ottone tiksies ar Latvijas kultūras ministru Nauri Puntuli (NA), lai apspriestu Latvijas kultūrpolitikas sasaisti ar Apvienoto Nāciju Organizācijas ilgtspējīgas attīstības mērķiem, informē UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas komunikācijas konsultante Kitija Balcare.

Svētdien iecerēta arī UNESCO ģenerāldirektores vietnieka piedalīšanās augsta līmeņa diskusijā ar Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Polijas un Ukrainas kultūras ministriem par Ukrainas kultūras mantojuma aizsardzību Krievijas armijas iebrukuma laikā.

Dziesmu un deju svētku noslēdzošajā dienā Ottones tiksies arī ar Latvijas Nacionālā kultūras centra direktori Signi Pujāti, Latvijas Universitātes Lībiešu institūta direktori Valtu Ernštreitu un Latvijas Kultūras akadēmijas pētnieci Lolitu Ozoliņu. Tikšanās būs veltīta Latvijas pieredzei nemateriālā kultūras mantojuma, tostarp Dziesmu un deju svētku tradīcijas saglabāšanā un kultūrtelpu attīstībā.

Atsaucoties aicinājumam klātienē izzināt Dziesmu un deju svētku tradīciju, kas iekļauta UNESCO cilvēces nemateriālā kultūras mantojuma sarakstā, Ottone sestdien vizītē ieradās Latvijā.