Trešdiena, 1.maijs

redeem Ziedonis

arrow_right_alt Latvijā

Ārlietu ministrija brīdina par drošības riskiem šobrīd dodoties uz Islandi

© f64.lv, Kaspars Krafts

Ārlietu ministrija mikroblogošanas vietnē "Twitter" informē, ka ir atjaunots ceļojumu brīdinājums dodoties uz Islandi, un aicina izvērtēt nepieciešamību šobrīd doties uz Islandi.

"Islandes Meteoroloģijas aģentūras eksperti secina, ka vulkāna izvirdums varētu notikt jebkurā laikā," "Twitter" informē Ārlietu ministrija.

Tikmēr ministrijas mājaslapā sacīts, ka kopš 4. jūlija Islandē tiek novērots ievērojams zemestrīču skaits, kā rezultātā manāma arī Fagradalsfjall vulkāna aktivitāte Reikjanes pussalā. Keflavikas lidostai noteikts “oranžais” drošības līmenis.

Ministrija aicina ceļotājus nopietni izvērtēt nepieciešamību doties uz Islandi tuvākajā laikā.

Kā vēsta Ārlietu ministrija, tad Islande atrodas seismiski aktīvā teritorijā. Periodiski notiek zemestrīces un iespējami vulkānu izvirdumi. Islandē ziemas laikā, īpaši kalnu apvidū, laika apstākļi var mainīties ļoti strauji. Sniega vētru dēļ var tikt slēgti ceļi un atcelti avio reisi.

Ja Islandē esat nonācis ārkārtas situācijā ministrija aicina nekavējoties sazināties ar Latvijas vēstniecību Norvēģijā, kura pārstāv Latviju Islandē, pa tālruni +47 22 542 285 darba laikā vai ar Ārlietu ministrijas Konsulārā departamenta diennakts dežurantu pa tālruni: +371 26 33 77 11, vai e-pastu: palidziba@mfa.gov.lv. Pirms došanās ceļā, ministrija aicina savu ceļojumu reģistrēt Konsulārajā reģistrā.

Ceļojumu brīdinājumam ir rekomendējošs raksturs un tas neierobežo ar Satversmes 98. pantu noteiktās tiesības personām izbraukt no Latvijas.