Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā

Vidzemes slimnīcas komandu papildina 11 vispārējās aprūpes māsas

© Oksana Džadana/f64

Vidzemes slimnīcā vispārējās aprūpes māsas kvalifikāciju ieguvušas 11 māsas, aģentūru LETA informēja SIA "Vidzemes slimnīca" sabiedrisko attiecību un mārketinga speciāliste Agnija Upīte.

Māszinību studiju programmā darbam slimnīcā ir sagatavotas māsas, kas apguvušas praksi pacientu drošības un aprūpes kvalitātes nodrošināšanai.

Vidzemes slimnīcas Reanimācijas un anestēzijas nodaļas jaunā māsa Maira Šlujeva norāda, ka viņa savu pirmo izglītību un saskarsmi ar medicīnu guvusi, strādājot par podoloģi. Viņa vēloties sevi attīstīt dziļāk medicīnā un būt tuvāk pacientiem, lai sniegtu atbalstu grūtos dzīves brīžos "Uzskatu, ka ikvienam medicīnas darbiniekam ir jāattīstās un jāpilnveidojas visas dzīves garumā," pauž Šlujeva.

Jaunās nozares profesionāles studiju laikā sastapās un apguva zināšanas ar dažādu mācību metožu palīdzību - lekcijām, semināriem, pētnieciskiem projektiem, grupu darbiem un problēmsituāciju analīzēm, atzīmē slimnīca.

Māsas arī apguva iemaņas ar modernu simulāciju tehnoloģiju palīdzību, tādā veidā tika iegūtas zināšanas par dažādām manipulācijām - vēnu punkcijas, injekcijas, zondēšana, elpošanas un dzirdes sistēmas pārbaudes, mākslīgā elpināšana, šuvju uzlikšana un citām. Neizpalika arī sarežģītas ķirurģiskas manipulācijas un pat simulētu dzemdību pieņemšana. Visas šīs praktiskās simulācijas palīdzēja apgūt klīniskās prasmes un darbu komandā, lai saskarsmē ar reāliem pacientiem māsas jau būtu zinošas.

Desmit māsas diplomus ieguva Rīgas Stradiņa universitātē un viena - Latvijas Universitātē. Absolventes sveica arī Vidzemes slimnīcas valdes loceklis Andis Krūmiņš, izsakot pateicību Vidzemes slimnīcas vadības personālam, kas absolventes atbalstīja visā mācību periodā un neļāva padoties.