Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Latvijā

Uz remontdarbu laiku slēgta Ragakāpas dabas taka

© Ģirts Ozoliņš/f64

Uz remontdarbu laiku slēgta AS "Latvijas valsts meži" (LVM) apsaimniekotā Ragakāpas dabas taka, liecina LVM publicētā informācija.

Uzņēmumā norāda, ka taka slēgta, lai atjaunotu tās segumu. Takas atjaunošanas darbus plānots pabeigt līdz nākamā gada pavasarim.

Darbu laikā LVM plāno atsevišķus koka laipas posmus nomainīt ar minerālmateriāla segumu, bet citur - saglabāt dēļu klājumu, uzbūvējot to no jauna.

"Koka dēļu laipa laika gaitā ir nolietojusies un atsevišķos posmos kļuvusi gājējiem bīstama, tādēļ tiks mainīts takas segums," skaidro LVM Zemgales reģiona meža apsaimniekošanas plānošanas vadītājs Jānis Zitāns.

Viņš aicina līdz laipas atjaunošanas brīdim pa to nepārvietoties un izvēlēties citu ceļu līdz jūras pludmalei.

LVM apsaimniekotā Ragakāpas dabas taka ir 800 metrus gara. Ragakāpas dabas parks ir īpaši aizsargājama dabas teritorija, kas izveidota, lai saglabātu ar vecu priežu mežu apaugušās kāpas un dabas daudzveidību jūras piekrastē. Ragakāpa, kuras augstums ir 17 metru, ir valsts aizsardzībā kopš 1962.gada.

Jau ziņots, ka LVM pērn strādāja ar 566,612 miljonu eiro apgrozījumu un 242,193 miljonu eiro peļņu. LVM vienīgais īpašnieks ir valsts, bet akciju turētāja ir Zemkopības ministrija.