Latvijas Valsts ceļi brīdina par satiksmes apgrūtinājumiem Valmieras pusē

© F64

Valmieras šosejas sākumposmā atjaunos segumu un sakops 425 kokus, aģentūru LETA informēja VSIA "Latvijas Valsts ceļi" (LVC).

LVC norāda, ka Valmieras šosejas (A3) sākumposmā no tilta pār Gauju līdz Braslai sākta asfaltbetona seguma atjaunošana. Būvdarbus plānots pabeigt līdz šā gada novembrim.

Būvdarbus par 3,566 miljoniem eiro veic SIA "Vianova", bet būvuzraudzību nodrošina AS "Ceļuprojekts".

Kā skaidro uzņēmumā, būvdarbu ietvaros tiks veikta asfaltbetona seguma izlīdzinošā frēzēšana un ieklāta jauna asfaltbetona dilumkārta. Ārpus apdzīvotām vietām uz ceļa ass ierīkos akustisko ribjoslu. Tāpat tiks veikti nepieciešamie remontdarbi posmā esošajām caurtekām, dzīvnieku tunelim un tiltam pār Braslu.

Ceļa sega šajā posmā tika pārbūvēta 2013.gadā, norāda LVC.

Vienlaikus LVC informē, ka tiks sakopti arī 425 koki, veidojot vainagus un izzāģējot sausos zarus. Būvdarbu laikā plānots arī nozāģēt 60 satiksmei bīstamus kokus, kas aug ceļa nodalījuma joslā. Cērtamo koku sarakstā iekļauti tādi koki, kas apdraud satiksmes dalībnieku drošību, jo atrodas tuvu brauktuves malai, ir sasvērušies uz ceļa pusi, daļēji nokaltuši, ar bojātu stumbru, aizlūzušiem vai lūzušiem zariem, dobumiem un citām pazīmēm.

Koku ciršanai ir saņemta Siguldas novada pašvaldības atļauja, norāda uzņēmuma pārstāvji.

LVC informē, ka 25 kilometru posmā satiksmi organizē ar ceļazīmēm un vadstatņiem. Maksimālā braukšanas ātruma ierobežojums ir 70 kilometri stundā, bet darbu vietā - 50 kilometri stundā.

Tāpat LVC atzīmē, ka ceturtdien, 6.jūlijā, posmā tiks uzsākta asfaltbetona frēzēšana un tiks ieviests viens pagaidu luksofors.

Patlaban posma izbraukšanai jāplāno 40 minūtes, bet, pieaugot darbu un ierobežojumu apjomam, autovadītājiem būs jārēķinās ar ilgāku laiku.

Svarīgākais