Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Latvijā

Futbola pasaulē strīds par rasistiskiem žestiem spēles laikā

© F64

Latvijas Futbola federācija (LFF) Disciplinārlietu komiteja (DK) pieprasa paskaidrojumus par, iespējams, rasistiskiem žestiem no "Metta" līdzjutēju puses pagājušajā nedēļā notikušajā virslīgas spēlē, vēsta LFF.

Izmeklēšana sākta par incidentu, kas notika 29.jūnija mačā, kurā "Auda" ar 1:0 pārspēja "Metta" vienību. Otrā puslaika kompensācijas laikā, kad "Auda" brazīliešu uzbrucējs Režinaldu Ramiriss pēc laukuma pamešanas uz nestuvēm uzreiz atgriezās laukumā, futbolists saņēma nosodošu reakciju no "Metta" līdzjutēju puses.

LFF ziņo, ka spēles protokols un delegāta ziņojums satur ierakstus par rasistisku žestu lietošanu no "Metta" līdzjutēju puses "Auda" spēlētāja virzienā. Lēmums par lietas nodošanu izskatīšanai pēc piekritības attiecīgajā LFF juridiskajā institūcijā tiks pieņemts pēc nepieciešamās papildu informācijas un paskaidrojumu saņemšanas no iesaistītajām pusēm.

"Metta Ultras" vadītājs Dainis Sondors aģentūrai LETA, skaidrojot notikumus ceturtdienas mačā, rakstīja, ka Ramiriss spēles beigās, kavējot spēles laiku, izsauca neapmierinātību no "Metta" skatītājiem, kas izsvilpa "Audas" spēlētāju.

"Tā kā mūsu grupējums "Metta Ultras" atradās tribīņu malējā sektorā, bet incidents notika vidējos sektoros, kur sēdēja pasīvie skatītāji, tad sīkāk komentēt notikumu nespēsim, jo vienkārši atradāmies pārāk tālu, lai dzirdētu vai redzētu, kas tur notika," norādīja Sondors.

LFF DK nav aicinājusi "Metta Ultras" sniegt liecību, jo šajā incidentā šis līdzjutēju grupējums neesot iesaistīts. ""Metta Ultras" nes atbildību tikai par sava grupējuma biedru darbībām, nevis par visiem skatītājiem, kas atrodas tribīnēs," atzīmēja Sondors.

"Audas" galvenais treneris Simo Valakari pēcspēles preses konferencē pauda nožēlu par rasistiskajiem žestiem un nesapratni, ka kaut kas tāds notiek mūsdienās. Savukārt "Metta" stūrmanis Andris Riherts teica, ka līdzjutēji reaģējuši uz futbolista simulēšanu, taču informācija par kādām rasisma izpausmēm viņam neesot. Komandu soliņi šajā spēlē nebija tribīņu pusē, kur notika incidents.