Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā

Latvijas Diplomātiskais koris Dziesmu svētkos paudīs atbalstu Ukrainai

© Dmitrijs Suļžics/F64

Latvijas Diplomātiskais koris XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku gājienā 2.jūlijā nesīs Latvijas un Ukrainas valstu karogus, simbolizējot Latvijas atbalstu Ukrainai cīņā pret agresorvalsti Krieviju, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā (ĀM).

Koris ir gandarīts, ka Dziesmu un Deju svētku rīkotāji ir atsaukušies aicinājumam nodziedāt Ukrainas himnu lielkoncertā "Tīrums. Dziesmas ceļš", tādējādi apliecinot solidaritāti ukraiņu tautai, kura cīnās pret Krieviju, kas pastrādā arvien jaunus kara noziegumus un noziegumus pret cilvēci.

Latvijas Diplomātiskais koris arī iepriekš ir piedalījies Ukrainas atbalsta un labdarības koncertos un, kā uzsver diriģente Katrīna Jēkabsone, koris turpinās atbalstīt ukraiņus līdz uzvarai, jo Ukrainas cīņa ir arī mūsu cīņa.

"Esam patiesi gandarīti, ka Dziesmu svētku kopkoris dziedās Ukrainas himnu. Tā būs vēl nebijusi spēcīga morālā atbalsta akcija Ukrainai un tiks uz visiem laikiem ierakstīta Dziesmu un Deju svētku pastāvēšanas vēsturē," atzīmē Jēkabsone.

Latvijas Diplomātiskais koris ir dibināts 2016.gada 26.janvārī, Latvijas valsts starptautiskās atzīšanas "de iure" 95.gadadienā jeb tā dēvētajā Diplomātu dienā. Korī dzied Latvijas diplomāti, ĀM darbinieki, viņu ģimenes locekļi un draugi, kā arī ārvalstu vēstniecību diplomāti.

Koristi svētku gājienā dosies dažādos tautastērpos, simboliski pārstāvot kultūrvēsturiski daudzveidīgos Latvijas novadus, savukārt ārvalstu diplomāti būs ģērbušies savu valstu nacionālajos tērpos.