VIDEO. No prāmja Baltijas jūrā iekrīt bērns; mamma ielec jūrā, lai viņu glābtu

© Edmunds Brencis/F64

29. jūnijā no Baltijas jūras tika izcelta sieviete un viņas bērns pēc tam, kad septiņus gadus vecais bērns no prāmja iekrita jūrā. Izmisusī māte lēca viņam pakaļ, vēsta lsm.lv.

Kuģis "Stena Spirit" bija ceļā no Polijas uz Zviedriju.

Video no notikušā pieejams šeit

"Vispirms mēs saņēmām ziņojumu, ka aiz borta ir nokritis viens cilvēks, tad izrādījās, ka tie ir divi," sacīja Zviedrijas Jūras administrācijas Apvienotā glābšanas koordinācijas centra (JRCC) glābšanas operāciju vadītājs Larss Blūms.

"Bērns bija iekritis jūrā, un sieviete bija ielēkusi pēc viņa," aģentūrai AFP sacīja Blūms.

Blūms aģentūrai AFP pastāstīja, ka pēc tam, kad plkst. 16.20 tika saņemts ziņojums, meklēšanas darbos tika nosūtīti gan helikopteri, gan laivas.

Pagāja aptuveni stunda, līdz abus cilvēkus izdevās atrast. Pēc tam viņi tika nogādāti slimnīcā Zviedrijā, taču par viņu stāvokli pašlaik ziņu nav.

Zviedrijas mediji vēsta, ka pulksten 17:30 notikumu vietā palīgā bija ieradušies vairāki kuģi un glābšanas helikopteri no Zviedrijas, Dānijas, Vācijas un Polijas. Tāpat glābšanas operācijā piedalījās NATO mācību helikopteri.

Latvijā

Raugoties uz nu jau samilzušo “Rail Baltica” epopeju, arvien skaidrāk iezīmējas viena ārkārtīgi būtiska lieta. Joprojām nav nekādas skaidrības, kāpēc mums šī trase ir vajadzīga. Kāda vispār ir tās jēga? Gan idejiskā, gan tīri praktiskā, jo pasaulē nekas tāpat vien nebūvējas.

Svarīgākais