Katrs trešais reģistrētais bezdarbnieks nespēj iekārtoties darbā ilgāk par gadu

Ņemot vērā nepietiekamo brīvo darba vietu skaitu tautsaimniecībā, palielinājies reģistrēto bezdarbnieku bezdarba ilgums. Par to liecina fakti, jo katrs trešais pašreiz reģistrētais bezdarbnieks nav spējis iekārtoties darbā ilgāk par gadu.

2010. gadā Nodarbinātības valsts aģentūrā gandrīz 300 000 bezdarbnieku ir saņēmuši dažādus nodarbinātības veicināšanas pakalpojumus, vairāk kā 131 000 jeb 75% no bezdarbnieku skaita šajos pasākumos saņēmuši finansiālu atbalstu stipendijas vai dotāciju veidā, liecina Labklājības ministrijas (LM) rīcībā esošā informācija. LM šodien informēja valdību par nodarbinātības pasākumu norisi.

Vienlaikus 2010. gadā, ņemot vērā nepietiekamu brīvo darba vietu skaitu tautsaimniecībā, palielinājies reģistrēto bezdarbnieku bezdarba ilgums - katrs trešais pašreiz reģistrētais bezdarbnieks nav spējis iekārtoties darbā ilgāk par gadu. Tas attiecīgi norāda uz nepieciešamību turpināt īstenot pasākumus, lai samazinātu augsta strukturālā bezdarba riskus nākotnē jeb situāciju, kad darba devējs nespēj atrast vakancei atbilstoši kvalificētu darbinieku.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.