No +18 līdz +26 grādiem! Ūdens peldvietās kļūst arvien siltāks

© f64.lv, Ģirts Ozoliņš

Ceturtdien plkst.9 ūdens temperatūra Jūrmalas peldvietās Kauguros, Majoros un Bulduros bija +18 grādi, liecina pašvaldības publicētā informācija.

Trešdienas vakarā ūdens temperatūra bija pakāpusies līdz +19 grādiem Kauguros, +20 grādiem Majoros un +21 grādam Bulduros.

Savukārt Rīgas pašvaldība ziņo, ka ūdens temperatūra ir +19 grādi Vecāķos, +20 grādi Daugavgrīvā un Vakarbuļļos. Daugavas peldvietās ūdens temperatūra svārstās no +18 grādiem Rumbulā līdz +21 grādam Ķīpsalā, bet Ķīšezerā un Bābelītī tā ir attiecīgi +21 un +23 grādi.

Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datiem ceturtdien plkst.9 ūdens temperatūra jūrā bija no +14 grādiem Ventspils ostā līdz +22 grādiem Kolkā, tai skaitā +18 grādi Daugavgrīvā.

Lielākajās upēs un ezeros ūdens temperatūra no rīta galvenokārt ir +18..+23 grādi. Augstākā ūdens temperatūra trešdienas pēcpusdienā bija +26 grādi Mūsā pie Bauskas.

Latvijā

Lai avīzes “Kurzemes Vārds” 1919. gada 3. oktobrī nodrukātais apsveikums jaundibinātajai Latvijas Universitātei atgādina, ka augstskolu Latvijas valsts nodibināja kara laikā: “Lai pulcējas ap to kā droši sargi mūsu jaunekļi stiprām bruņām un asiem šķēpiem varenajās rokās uz cīņu pret tumsības varu, kas kā baigi draudoši ķēmi vēl spiežas ap Gaismas kalnu, kurā lepni pacēlusies mūsu jaunā Burtnieku pils.”

Svarīgākais