Sestdiena, 11.maijs

redeem Karmena, Manfreds, Milda

arrow_right_alt Latvijā

Ukrainas iedzīvotāji Rīgas sabiedrisko transportu bez maksas varēs izmantot līdz šī gada beigām

© Ilze Zvēra/F64

Ukrainas iedzīvotāji Rīgas sabiedrisko transportu bez maksas varēs izmantot līdz šī gada beigām, paredz šodien Rīgas domes pieņemtie saistošie noteikumi.

Saistošajos noteikumos saglabātas visas līdzšinējās atlaides pārējām pasažieru grupām.

Kā aģentūru LETA informēja SIA "Rīgas satiksme" pārstāve Baiba Bartaševiča-Feldmane, Ukrainas iedzīvotāji, kuri reģistrējušies Rīgas atbalsta centrā Ukrainas civiliedzīvotājiem, 100% atlaidi nākamajam periodam var saņemt biļešu automātos, kas izvietoti pieturvietās vai tirdzniecības centros.

Ukrainas iedzīvotājiem biļešu automātos savos esošajos e-talonos jāielādē ielādēt 100% atlaide.

Atlaides saņemšanai nav jānoformē jauns e-talons. Tāpat atlaidi varēs saņemt Rīgas atbalsta centrā Ukrainas civiliedzīvotājiem Amatu ielā 4. Ja personai nav e-talona, tas tiks noformēts vizītes laikā.

Braukšanas maksas atvieglojumi Rīgas sabiedriskajā transportā - tramvajā, trolejbusā un autobusā - ir pieejami tiem Ukrainas civiliedzīvotājiem, kuri reģistrējušies Rīgas atbalsta centrā un dzīvo Rīgā.

Bērniem no Ukrainas, kuri jau noformējuši un saņēmuši savu Skolēna karti, nekur nav jādodas, un viņi var turpināt sabiedrisko transportu izmantot ar 100% atlaidi.