"Sadales tīkls" sazināsies ar atsevišķiem klientiem, aicinot izvērtēt pieslēguma slodzi

© f64.lv, Kaspars Krafts

Elektroenerģijas sadales sistēmas operators AS "Sadales tīkls" klientiem ar lielākas jaudas pieslēgumiem nosūtījis individuālus e-pastus, aicinot izvērtēt pieslēguma slodzi un turpinās to darīt, norāda uzņēmuma pārstāve Gunta Līne. 

Viņa pauda, ka uzņēmums jau iepriekš informējis klientus par tarifu izmaiņām, kā arī aicinājis izvērtēt pieslēguma efektivitāti savā mājoklī, tostarp "Sadales tīkls" izvietojis skaidrojošus rakstus (arī par pieslēguma slodzes (jaudas) izvērtēšanu) un/vai infografikas portālos, reģionālajos medijos un interneta atslēgvārdu meklēšanas resursos. Tāpat sūtīti individuāli e-pasti klientiem ar lielākas jaudas pieslēgumiem, aicinot izvērtēt pieslēguma slodzi, un "Sadales tīkls" arī turpinās to darīt.

Šobrīd "Sadales tīkls" redz, ka tieši pēdējā mēneša laikā klienti ar lielākām pieslēguma jaudām (trīs fāzes, 25 ampēri un vairāk) aktīvi izmanto iespēju mainīt pieslēguma jaudu uz mazāku.

"Arī šonedēļ vēlreiz atkārtoti informēsim klientus par tarifu izmaiņām arī publiskajā komunikācijā, kurā akcentēsim gan pieslēguma slodzes, gan tarifu plāna izvēles aspektu," norādīja Līne.

Viņa skaidroja, ka slodzes maiņa "Sadales tīkla" klientu portālā ir piesakāma ar dažu "klikšķu" palīdzību, un slodzes maiņa stājas spēkā no nākamās dienas pēc tās pieteikšanas. Klients to var veikt jebkurā laikā. Vienlaikus "Sadales tīkls" uzsver, ka slodzes maiņa jāizvērtē pārdomāti, palīdzēt var uzņēmuma mājaslapā pieejamais slodzes aprēķina kalkulators, tāpat neskaidrību gadījumā vēlams konsultēties ar sertificētu elektriķi. Slodzes samazināšana ir bezmaksas, bet tās atjaunošana - maksas pakalpojums.

Attiecībā uz juridiskām personām "Sadales tīkls" ir organizējis tikšanās 43 pašvaldībās biznesa klientiem, skaidrojot tarifa izmaiņas, kā arī akcentējot atbilstošas pieslēguma jaudas izvēli, kā arī informācijas izsūtni par šiem jautājumiem.

Jau ziņots, ka SPRK maijā apstiprināja "Sadales tīkla" un "Augstsprieguma tīkla" elektroenerģijas sistēmas pakalpojumu jaunos tarifus, kas stāsies spēkā 1.jūlijā.

"Sadales tīkla" jauno tarifu ietekme uz mājsaimniecībām būs atšķirīga. Tas būs atkarīgs no pieslēguma parametriem un patēriņa, tostarp samaksu noteiks, vai ir ir vienas fāzes vai trīs fāžu pieslēgums, vai slodze ir 16A, 20A, 25A, 32A, 40A vai vairāk, kā arī no patērētajām kilovatstundām (kWh).

Dzīvokļu īpašniekiem, kuriem ir vienas fāzes pieslēgums un patēriņš ir 100 kWh mēnesī, rēķins mēnesī vidēji pieaugs par pieciem līdz septiņiem eiro bez PVN. Tikpat liels pieaugums ir gaidāms arī privātmāju īpašniekiem ar vienas fāzes pieslēgumu un 125 kWh patēriņu mēnesī.

Savukārt elektroenerģijas rēķina pieaugums privātmāju īpašniekiem ar trīs fāžu pieslēgumu būs atšķirīgs, ko ietekmēs izvēlētā slodze. Tostarp trīs fāžu pieslēgumam (16A vai 20A) gaidāmais rēķina pieaugs būs par apmēram 12-15 eiro bez PVN, bet trīs fāžu pieslēgumam ar 25A un vairāk - apmēram 18 eiro un vairāk bez PVN.

"Sadales tīkls" ir valstij piederošajā "Latvenergo" koncernā ietilpstošs elektrotīkla uzturētājs un attīstītājs Latvijā. Kompānija nodrošina sadales elektrotīklu ekspluatāciju, atjaunošanu un plānveida attīstību, elektroenerģijas izlietošanas uzraudzību, zudumu samazināšanas pasākumus un elektroenerģijas uzskaiti, kā arī veic jaunu pieslēgumu izveidi.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.