Ņem vērā! Vairākus reģionālos autobusu maršrutus skars izmaiņas

© f64.lv, Ģirts Ozoliņš

No šodienas reģionālo autobusu maršrutā Nr.5139 Rīga-Gaismas katru dienu divi reisi kursēs uz un no pieturas "Bērzpils", tādējādi palielinot iespēju Stūnīšu ciema iedzīvotājiem doties uz Rīgu un atpakaļ, informē Autotransporta direkcija.

Turpmāk maršrutā Rīga-Gaismas autobusi katru dienu reisā no Rīgas (Elizabetes iela) plkst.15.30 brauks līdz pieturai "Bērzpils", savukārt atpakaļ uz Rīgu reisu uzsāks no nevis no pieturas "Gaismas" (kā līdz šim), bet plkst.16.20 no pieturas "Bērzpils".

Savukārt reģionālo autobusu maršrutā Liepāja-Šuķene no šodienas būs nelielas izmaiņas pieturu nosaukumos un to atrašanās vietās, informē Autotransporta direkcija.

Atsaucoties Dunikas un Rucavas pagastu apvienības pārvaldei un Ječu ciema iedzīvotāju ierosinājumam, tuvāk apdzīvotajai vietai tiks pārvietota reģionālo autobusu pietura "Ječi".

Līdzšinējā pietura atradās uz autoceļa V1219, bet jaunā būs uz autoceļa V1250, pie krustojuma ar 1.Atpūtas ielu. Minētā pietura tiks iekļauta reģionālās nozīmes autobusu maršruta Nr.6785 Liepāja-Šuķene visu reisu kustības sarakstos.

Vienlaikus attiecīgajā maršrutā līdzšinējai pieturai "Nīcas mežniecība" tiks mainīts nosaukums uz "Ignāti". Arī tās jaunais nosaukums turpmāk būs redzams visos reģionālās nozīmes autobusu maršruta Nr.6785 Liepāja-Šuķene reisu kustības sarakstos.

Arī Kuldīgas, Jelgavas un Saldus novados no šodienas būs izmaiņas vairākos reģionālo autobusu maršrutos, informē Autotransporta direkcijas pārstāvji.

Izmaiņas skars reģionālo autobusu maršrutus Virka-Pelči, Skrunda-Nīkrāce, Jelgava-Saldus un Rīga-Kuldīga.

Reģionālās nozīmes maršrutā Virka-Pelči pēcpusdienas reiss no Pelčiem turpmāk tiks sākts desmit minūtes vēlāk - plkst.17 (līdz šim bija plkst.16.50).

Atsaucoties Kuldīgas novada pašvaldības Nīkrāces pagasta pārvaldes aicinājumam, mainītas reģionālās nozīmes maršrutā Skrunda-Nīkrāce reisu izpildes dienas, lai pasažieriem nodrošinātu vienmērīgu satiksmi starp Skrundu un Nīkrāci visa gada garumā.

Līdz ar to reģionālie autobusi no Nīkrāces turpmāk no pirmdienas līdz piektdienai rīta reisā plkst.07.51 kursēs visu gadu, bet vakara reisā plkst.17.01 no pirmdienas līdz piektdienai brauks tikai mācību gada laikā. Abi reisi netiks izpildīti svētku dienās.

Savukārt no Skrundas autobusi darba dienu rītos plkst.07.20 brauks mācību gada laikā un pēcpusdienās plkst.16.30 no pirmdienas līdz piektdienai kursēs visu gadu. Abi reisi netiks izpildīti svētku dienās.

Turpmāk nebūs reisi trešdienās plkst.17.01 no Nīkrāces un plkst.07.20 no Skrundas, kuri tika izpildīti caur pieturu "Tukuma dzirnavas", bet reisi, kas kursēja darba dienās mācību laikā plkst.16.30 no Skrundas un plkst.07.51 no Nīkrāces, turpmāk tiks izpildīti visu gadu.

Lai nodrošinātu iespēju pasažieriem Saldus autoostā paspēt pārsēsties no reģionālās nozīmes maršruta Jelgava-Saldus reisa, kas plkst.19.38 ir autoostā, uz reģionālās nozīmes maršruta Rīga-Saldus-Kuldīga reisu, kas plkst.19.45 dodas Kuldīgas virzienā, turpmāk maršrutā Jelgava-Saldus pēcpusdienas reiss no Jelgavas stacijas, kas līdz šim bija plkst.17.55, tiks sākts 20 minūtes agrāk - plkst.17.35. Vienlaikus minētā mainītā reisa izpildes laiks tiks palielināts par astoņām minūtēm.

Reģionālās nozīmes maršrutā Rīga-Kuldīga visu reisu kustības sarakstos turpmāk tiks iekļauta pietura "Čāpuļi", lai tuvākajā apkārtnē dzīvojošie pasažieri varētu tajā iekāpt autobusos, kas dodas Rīgas vai Kuldīgas virzienos.

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais