Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Latvijā

Zvejniekiem iespēja pieteikties dažādiem atbalstiem; pieejamais finansējums - vairāki miljoni eiro

© f64.lv, Mārtiņš Zilgalvis

Līdz 15.decembrim notiek projektu iesniegumu pieņemšana atbalstam zvejas flotes modernizācijai, informē Lauku atbalsta dienests (LAD).

Kopējais pieejamais finansējums ir viens miljons eiro.

Kā norāda LAD, atbalsts paredzēts zvejas kuģu modernizācijai, tostarp zvejnieku un piekrastes zvejnieku higiēnas, veselības, drošības un darba apstākļu uzlabošanai uz zvejas kuģiem, kā arī selektīvāku zvejas rīku iegādei.

Uz atbalstu var pieteikties Eiropas Savienībā (ES) reģistrēti zvejas kuģu īpašnieki, kas zvejas darbības veikuši ne mazāk kā 60 dienas pēdējos divos kalendāra gados, kā arī vismaz 24 mēnešus pirms projekta iesniegšanas ir reģistrējuši kuģi Zemkopības ministrijas zvejas kuģu sarakstā un noslēguši rūpnieciskās zvejas tiesību nomas līgumu ar zvejas tiesību iznomātāju.

Atbalsta pasākumu finansē ar ES Eiropas Jūrlietu, zvejniecības un akvakultūras fonda un Programmas zivsaimniecības attīstībai 2021.-2027.gadam atbalstu.

Līdz 15.decembrim notiek arī projektu iesniegumu pieņemšana zvejas kontroles sistēmas īstenošanai un attīstīšanai, liecina LAD paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas vēstnesis".

Atbalsta pasākums pirmajā kārtā izsludināts ES Eiropas Jūrlietu, zvejniecības un akvakultūras fonda (EJZAF) un Programmas zivsaimniecības attīstībai 2021.-2027.gadam pasākumā "Kontrole un noteikumu izpilde".

Kopējais pieejamais finansējums ir trīs miljoni eiro.

Kā norāda LAD, uz atbalstu var pieteikties valsts pārvaldes iestāde, kas ir iesaistīta zvejas, zivju izkraušanas, tirdzniecības, transporta, uzglabāšanas vai ražošanas kontrolē vai nelegālas, nereģistrētas un neregulētas zvejas apkarošanā, kā arī valsts informācijas sistēmas "Latvijas Zivsaimniecības integrētā kontroles un informācijas sistēma" turētāja - Zemkopības ministrija.

Atbalsts paredzēts pamatlīdzekļu iegādei un uzstādīšanai, būvniecībai, personāla atlīdzībai, komunikācijas pasākumu rīkošanai, kā arī dalībai semināros un apmācībās.

Abu projektu īstenošanas beigu datums ir divi gadi no LAD lēmuma par projekta iesnieguma apstiprināšanu stāšanās spēkā.

Projektu iesniegumi jāiesniedz, izmantojot LAD elektroniskās pieteikšanās sistēmu.

LAD ir Zemkopības ministrijas pārraudzībā esoša valsts iestāde, kas administrē valsts un Eiropas Savienības atbalstu laukiem, lauksaimniecībai, mežsaimniecībai un zivsaimniecībai.